Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgență Moinești, 9-11 septembrie 2021

September 8, 2021

Spitalul Municipal de Urgență Moinești sub patronajul Academiei de Științe Medicale din  România, a Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, a Uniunii Medicale Balcanice și a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, organizează la început de toamnă, în perioada 9 – 11 septembrie, cea de-a XVI-a Ediție a conferinței cu participare internațională „Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgență Moinești”.

Intitulată sugestiv „Pacientul – punctul de întâlnire al performanței și experienței medicale”, manifestarea se adresează profesioniștilor din sistemul medical românesc, factorilor de decizie din Ministerul Sănătății, Academiei de Științe Medicale, Colegiului Medicilor din România, reprezentanților C.A.S., D.S.P., autorităților locale, managerilor de spitale, medicilor din toate specialitățile, asistenților medicali și kinetoterapeuților.

Va fi un eveniment științific, organizat pe sesiuni aplicativ-practice și teoretice, reunind practicieni de mare valoare din specialitățile medico-chirurgicale atât din țară, cât și din străinătate. Amintim aici doar câțiva din invitații care au confirmat prezența:

  • Prof. Univ. Dr. Loghin Cătălin – University of Texas Health Science Center at Houston, American Board of Internal Medicine,
  • Prof. Univ. Dr. Loghin Monica –  Department of Neuro – Oncology, The University of Texas MD Anderson Cancer Center, Houston,
  • Rector U.M.F. „Gr. T. Popa” Iași – Prof. Univ. Dr. Scripcariu Viorel,
  • Rector U.M.F. „Carol Davila” București – Prof. Univ. Dr. Jinga Viorel,
  • Rector U.S.M.F. „Nicolae Testemițanu” Chișinău –   Prof. Univ. Dr. Ceban Emil,
  • Acad. Prof. Univ. Dr. Ciurea Vladimir Alexandru – „Academia de Științe Medicale”,
  • Prof. Univ. Dr. Arsenescu-Georgescu Cătălina – U.M.F. „Gr. T. Popa” Iași,
  • Prof. Univ. Dr. Iordache Nicolae – Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București,
  • Conf. Univ. Dr.  Habil. Diaconu Camelia –  U.M.F. „Carol Davila” București,
  • Prof. Univ. Dr. Debița Mihaela – Universitatea „Dunărea de Jos” Galați.

Program: 

  9 SEPTEMBRIE 2021 – JOI

09:00-15:00: Ziua Asistentului Medical “Asistentul medical – Știință și conștiință, implicare și responsabilitate: un plus spre excelență”

10 SEPTEMBRIE 2021 – VINERI

09:00-13:30: Intervenții chirurgicale transmise LIVE

09:00-13:00: Sesiune științifică specialități medicale

Sesiune științifică specialități chirurgicale

09:00-13:30: Workshop Gastroenterologie

09:00-11:00: Sesiune științifică medici rezidenți

09:00-13:00: Workshop Fiziokinetoterapie

13:00-14:00: Pauză

14:00-16:00: DESCHIDEREA OFICIALĂ

“Pacientul – punctul de întâlnire al performanței șiexperienței medicale”

16:00-18:00: Masă rotundă

„Strategia națională în sănătate”

– „Asociația Alianța Spitalelor din România”

– „Asociația Națională a Stațiunilor Balneare și Balneoclimatice din România”.

11 SEPTEMBRIE 2021  – SÂMBĂTĂ

09:00-13:00: Sesiune științifică specialități medicale

Sesiune științifică specialități chirurgicale

Curs “Complicațiile cardiovasculare în Covid-19” – Conf. Univ. Dr. Habil. Camelia Diaconu

14:00: Închiderea reuniunii. Înmânarea certificatelor de participare

În cadrul conferinței „Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgență Moinești” se vor realiza intervenții chirurgicale transmise live și un workshop de gastroenterologie digestivă terapeutică, unde se vor efectua: două ecoendoscopii cu puncție cu ac fin (F.N.A.) și două cazuri de colangiopancreatografie retrogradă endoscopică (E.R.C.P.) efectuate de As. Univ. Dr. Stan-Ilie Cristina Mădălina și As. Univ. Dr. Șandru Vasile – Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” București, alături de As. Univ. Dr. Bălan Gheorghe – Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. De asemenea, dr. Damian Victoria, medic primar oftalmolog în colaborare cu Asociația Moinești „Salvând o viață, salvezi o lume” va reda șansa la o viață normală la doi pacienți din mediu defavorizat, asigurând suportul în vederea intervenției chirurgicale de cataractă cu implantare de cristalin, care altfel nu ar putea beneficia de acest serviciu medical.

Ne bucurăm să fim gazda unei mese rotunde intitulată „Strategia Națională în Sănătate” – Asociația „Alianța Spitalelor din România”, concretizată într-un grup de lucru cu participarea managerilor de spitale și a reprezentanților Parlamentului, Ministerului Sănătății. Totodată, în cadrul acestei întâlniri va avea loc și reuniunea primarilor, membri ai „Asociației Naționale a Stațiunilor Balneare și Balneoclimaterice din România”, prin care se dorește crearea unei filiere turistice balneare și balneoclimatice la nivelul țării.

Evenimentul va fi creditat de către Colegiul Medicilor din România, Ordinul Asistenților Medicali, creditele fiind acordate pentru participanți.

Locația evenimentului: Sala Club Lira Moinești și sălile de conferință existente din cadrul spitalului nostru, respectând normele epidemiologice în vigoare impuse de actuala pandemie cu Covid-19.

Pe aceeaşi temă: