Zeci de copii internați la Spitalul Fundeni vor beneficia de o secție nouă și modernă de nefrologie

31.01.2022

Zeci de copii internati la Spitalul Fundeni din Capitala vor beneficia de o sectie noua si moderna de nefrologie, prin regandirea si renovarea intregului spatiu destinat ingrijirii acestora. Proiectul va fi realizat de TESSERACT ARCHITECTURE, singurul studio de arhitectura specializat pe segmentul medical in Romania, la initiativa Fundatiei Metropolis. Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 200.000 de euro.

Astfel, arhitectii TESSERACT vor eficientiza suprafata redusa a sectiei, de doar 325 mp, adaugand functiuni elementare necesare intr-o astfel de sectie de spital, precum grupuri sanitare in saloane sau spatii pentru depozitare. De asemenea, acestia au prevazut gruparea functiunilor pentru personalul medical si vor adauga chiar si o zona speciala destinata activitatilor pentru copii, chiar in cadrul sectiei.

Starea actuala a sectiei nu este diferita de starea altor spitale publice din Romania si ne bucuram sa contribuim, alaturi de Fundatia Metropolis, la acest proiect de renovare. Pe langa functiunile de baza, fara de care aceasta sectie nu poate functiona, vom gandi si solutii de umanizare, de integrare de elemente de design care sa contribuie activ la vindecare – precum o zona de activitati pentru micii pacienti. Majoritatea spitalelor din Romania sunt proiectate dupa standarde invechite, sunt reci si neprietenoase, iar studiile si practica marilor spitale internationale arata ca jocul are un efect benefic extraordinar si contribuie efectiv la procesul de vindecare,” declara Arh. Raluca Soaita, fondator TESSERACT ARCHITECTURE.

Conform Societatii Romane de Nefrologie*, bolile de rinichi pot reprezenta o provocare majora, atat pentru pacient, cat și pentru cei din jur. Boala renala este o problemă importanta de sanatate publica la nivel mondial si afecteaza in prezent aproximativ 850 de milioane de oameni din intreaga lume. Unul din 10 oameni sufera de o afectiune a rinichilor si anual milioane de oameni mor ca urmare a complicatiilor cauzate de bolile de rinichi. Diagnosticata la timp, boala cronica de rinichi poate fi tratata, reducandu-se astfel riscul complicatiilor si numarul deceselor cauzate de acestea.

Pe aceeaşi temă: