Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean din Deva, modernizată şi extinsă cu fonduri europene

October 5, 2021

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) de la spitalul judeţean din Deva va fi modernizată şi extinsă cu fonduri europene, contractul de execuţie a lucrărilor fiind semnat marţi de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, şi reprezentantul firmei de construcţii.

Valoarea lucrărilor se ridică la peste 7,75 milioane de lei, fonduri nerambursabile câştigate printr-un proiect al CJ Hunedoara, în subordinea căruia se află unitatea medicală.

„Am încredere în seriozitatea constructorului, am încredere că va face o modernizare de calitate, chiar dacă ne dorim să lucreze mai repede şi să scurteze puţin termenele, din cauza contextului pandemic în care ne aflăm, care pune o mare presiune pe Unitatea de Primiri Urgenţe de la Deva”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara.

Lucrările ce vor fi executate vizează reorganizarea şi funcţionalizarea UPU Deva, astfel încât pacienţii şi personalul medical care deserveşte unitatea să beneficieze de spaţii şi dotări la standarde moderne.

Proiectul are în vedere recompartimentarea spaţiilor existente, adaptarea instalaţiilor interioare, realizarea de instalaţii noi pentru ventilaţii.

De asemenea, UPU va fi extinsă prin construirea unei clădiri cu parter şi etaj, dotată cu două ascensoare, ce va fi prevăzută cu un corp de legătură cu spaţiul existent acum. La parterul clădirii vor funcţiona spaţii de triaj, decontaminare, resuscitare, gipsare, operaţii, consultaţii, zonă de aşteptare. La etaj vor fi amenajate un hol de legătură şi spaţii de circulaţie.

Termenul de realizare a proiectului este de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

În paralel cu derularea lucrărilor de execuţie, CJ Hunedoara va demara procedurile în vederea încheierii contractului de furnizare pentru dotarea cu echipamente medicale şi mobilier specific medical a UPU Deva, o componentă separată a proiectului, în valoare de aproximativ 1,4 milioane lei. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: