Dr. Lucian Horhotă, managerul Spitalului Bolintin Vale: Lumea a uitat că virusul are o componentă HIV

Pandemia dă bătăi serioase de cap României de aproximativ o lună, timp în care locurile din spitale au trecut de la statutul de măr al discordiei la soluția pentru rezolvarea avansului epidemiologic. În plus, în ultimele zile, s-a conturat puternic și o criză politică la nivelul Guvernului, prin demiterea lui Vlad Voiculescu, ceea ce distrage atenția de la răspândirea în tihnă a virusului.

Cine sunt liderii cursei globale de vaccinare anti-Covid19

Inițial, oamenii de știință estimau că 60-70% din populație trebuie să devină rezistentă la Covid-19 pentru a se vorbi despre imunitate colectivă, dar la începutul anului estimarea procentului a crescut la 80-85% în unele cazuri. Cursa spre vaccinarea completă este în plină desfășurare, iar Israelul este țara cu cel mai ridicat procent al populației vaccinate complet, conform Our World in Data.

Dr. Ștefan Busnatu: Telemedicina duce la reducerea reinternărilor și a anilor de viață fără dizabilitate

Utilizarea telemonitorizării și a managementului pacientului de la distanță, prin intermediul soluțiilor digitale, duce la reducerea reinternărilor și la reducerea anilor de viață fără dizabilitate. Este mesajul transmis, în cadrul primei întâlniri digitale a Comunității CardiologieModernă.ro, de medicul cardiolog Ștefan Busnatu, de la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”, Clinica de Cardiologie, doctor în științe medicale, prodecan cu probleme studențești la Facultatea de Medicină – U. M. F.  „Carol Davila” și tânăr ambasador al României pe Prevenție Cardiovasculară, din partea Asociației Europene de Cardiologie Preventivă, membră a Societății Europene de Cardiologie.