Ora Pacientului RoDiabet – 21 aprilie: Alimentația în perioada Paștelui

Cea de-a 11-a ediție RoDiabet Ora Pacientului aduce în fața persoanelor cu diabet din România un subiect care devine tot mai actual, cu fiecare zi cu care ne apropiem de Sărbătorile Pascale: Alimentația persoanelor cu diabet zaharat în perioada pascală. Împreună cu specialiști diabetologi și psihologi vom încerca să descoperim lista de alimente “câștigătoare” pentru a ne menține glicemia sub control în timpul Sărbătorilor și pentru a trece corect de la post la mesele copiase de Paste.

Valentin Gorbănescu, Country Manager Alphega Farmacie, despre importanța oferirii de servicii medicale mai complexe în cadrul unei farmacii

Valentin Gorbănescu, Country Manager Alphega Farmacie, despre importanța oferirii de servicii medicale mai complexe în cadrul unei farmacii

„În Comunitatea Alphega ne place să credem că, prin acțiunile pe care le înterprindem, contribuim la bunăstarea comunității, prin implementarea unor servicii farmaceutice bine puse la punct, ce s-au dovedit a fi extrem de benefice în alte țări din Europa”, a declarat Valentin Gorbănescu, Country manager, Alphega Farmacie, în cadrul ultimei întâlniri cu studenții farmaciști din cadrul Competiției „Farmacia Viitorului”.

Mariola Valero, Pharmacist Head of Value Proposition, Alphega Aharmacy Europe: O interconectare a sistemului medical cu cel farmaceutic ar putea ușura procesul de tratare al pacienților!

„Dacă ar fi să aleg un lucru pe care l-am experimentat în sistemul farmaceutic din UK și să îl aplic în sistemul farmaceutic românesc ar fi sprijinirea asistenței de urgență pentru pacienții din farmacie. Cred că lucrul acesta este esențial, deoarece dacă tu ești un pacient și ai nevoie de medicamentație sau de un test ar trebui să poți să apelezi la o farmacie care îți este mult mai aproape. Personal, am mers la doctor, în decursul a 15 ani de când locuiesc în UK, de aproximativ 5 ori, deoarece pentru orice aș avea nevoie pot apela la o farmacie”, susține Mariola Valero, Pharmacist Head of Value Proposition, Alphega Pharmacy Europe.

Prof. Wolfgang Schramm, de la Universitatea Ludwig-Maximilians din München, este invitatul special al dezbaterii dedicate hemofiliei din 14 aprilie

Participă la dezbaterea profesională dedicată Zilei Mondiale a Hemofiliei pentru a afla de la Prof. Dr. Wolfgang Schramm, șeful departamentului de hemostază al spitalului universitar din München, unul dintre cele mai mari centre de hemofilie și tromboză din Germania, despre proiectele sale, opiniile cu privire la starea actuală a îngrijirilor în hemofilie, dar și alte sfaturi pe care le-ar putea avea pentru medicii tineri care profesează în domeniul tulburărilor de sângerare.

Comunitatea SpitalePublice.ro: Pe 30 martie s-a discutat despre achiziţiile publice în pandemie

Comunitatea SpitalePublice.ro: Pe 30 martie s-a discutat despre achiziţiile publice în pandemie

Pe 30 martie, s-a desfăşurat – pe platforma digitală Zoom – o nouă ediţie a webinarului Management Medical Modern în Spitale – Achiziţii Publice. Acest eveniment a fost adresat managerilor de spitale publice, directori financiari contabili, directori medicali de spitale publice, reprezentaţi ai MS, agenţii guvernamentale, direcţii sanitare, cât şi business.