Dr. Lucian Horhotă, managerul Spitalului Bolintin Vale: Lumea a uitat că virusul are o componentă HIV

Pandemia dă bătăi serioase de cap României de aproximativ o lună, timp în care locurile din spitale au trecut de la statutul de măr al discordiei la soluția pentru rezolvarea avansului epidemiologic. În plus, în ultimele zile, s-a conturat puternic și o criză politică la nivelul Guvernului, prin demiterea lui Vlad Voiculescu, ceea ce distrage atenția de la răspândirea în tihnă a virusului.

Spitalul CFR Timişoara va fi dotat cu un computer tomograf şi alte echipamente, cu  fonduri europene de 4,5 milioane euro

Spitalul CFR Timişoara va fi dotat cu un computer tomograf şi alte echipamente, cu fonduri europene de 4,5 milioane euro

Spitalul CFR Timişoara va beneficia de un computer tomograf, aparatură medicală şi echipamente de protecţie pentru personalul medical, în valoare de 4,5 milioane de euro, după ce instituţia a accesat în premieră fonduri europene, iar cererea de finanţare pentru proiectul “Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19” a fost aprobată.

Campania consistentă de vaccinare din Israel a scăzut spectaculos rata de infectare cu Covid-19

Lansarea rapidă și eficientă a vaccinurilor din Israel a oprit cu succes răspândirea Covid-19, iar numărul de cazuri noi înregistrat zilnic a continuat să scadă, chiar dacă activitatea economică s-a redeschis. Numărul cel mai mare de cazuri noi (11.934) a fost înregistrat pe data de 27 ianuarie, potrivit Our World in Data și a scăzut considerabil de atunci, vaccinurile reușind să încheie rapid al treilea val pandemic. În prezent, sfârșitul pandemiei pare a fi mai aproape pentru cei nouă milioane de locuitori ai Israelului.