Staţie de oxigen defectă la Târgu Cărbuneşti – a fost activat planul roşu

October 22, 2021

O parte dintre pacienţii internaţi în Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti sunt transferaţi cu ambulanţele către alte unităţi medicale, după ce a apărut o defecţiune la staţia de oxigen a spitalului, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

Potrivit acestuia, la nivelul judeţului a fost activat planul roşu, toate forţele şi mijloacele de intervenţie fiind direcţionate la faţa locului.

„Sunt identificate sursele de oxigen disponibile de la celelalte spitale din judeţ pentru a fi redistribuite către spitalul din Târgu Cărbuneşti. A fost solicitat sprijin din judeţele învecinate. În acest moment, o parte dintre pacienţi sunt transportaţi cu ambulanţele către alte spitale”, a spus Florin Chisim.

Sursa: ISU Gorj

În secţia ATI a Spitalului din Târgu Cărbuneşti, unitate suport COVID-19, sunt internaţi 15 pacienţi.

Până în prezent nu se ştiu cauzele defecţiunii.

Din cadrul ISU Gorj se deplasează în sprijin la spitalul din Târgu Cărbuneşti 2 autospeciale pentru transport victime multiple şi 4 ambulanţe SMURD, cu 16 butelii cu oxigen, informează IGSU.

Totodată, din judeţele limitrofe acţionează următoarele resurse: ISU Mehedinţi – 3 ambulanţe SMURD; ISU Hunedoara – 1 autospecială pentru transport victime multiple; ISU Dolj – 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 ambulanţă SMURD şi ISU Vâlcea – 1 microbuz, 2 ambulanţe SMURD.

Mijloacele dislocate transportă în total 67 de butelii de oxigen. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: