Spitalul municipal din Hunedoara se redeschide şi pentru pacienţii non-COVID

February 28, 2021

Spitalul Municipal „dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara redevine „spital suport – COVID” de la 1 martie, ceea ce înseamnă că va putea primi şi pacienţi care nu se află în situaţia de infectare cu noul coronavirus.

Potrivit autorităţilor locale, de luni dimineaţa, spitalul din Hunedoara va putea interna atât pacienţi COVID, cât şi non-COVID, atât prin Unitatea de Primiri Urgenţe, cât şi prin Biroul de Internări.

Ministerul Sănătăţii a decis, pe 11 februarie, ca unitatea medicală din Hunedoara să redevină „spital suport COVID”, conducerea acestuia solicitând un timp de pregătire pentru revenirea la noul statut. În principal, în cadrul spitalului au fost trataţi cei 120 de pacienţi COVID care se mai aflau internaţi pe 11 februarie, iar după externarea lor s-au efectuat operaţiunile necesare de dezinfecţie în fiecare secţie medicală.

„Dezinfecţia profesională a fiecărei secţii medicale se poate face doar după ce respectiva secţie este complet goală. A trebuit să tratăm cu grijă fiecare persoană internată şi aşteptăm până în momentul în care fiecare pacient s-a făcut bine, pentru a-l putea externa, să nu mai fie niciun pacient pe secţia respectivă, abia apoi să trecem la dezinfectarea secţiei. Nu aveam cum să procedăm altfel”, a declarat managerul spitalului, Radu Budae.

La rândul său, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a menţionat că sănătatea şi siguranţa pacienţilor sunt primordiale, subliniind importanţa revenirii la normal a activităţii medicale în toate saloanele unităţii medicale.

„Procesul de reorganizare medicală a spitalului s-a derulat cât s-a putut de rapid, în condiţiile existente. La fel de important a fost să ne asigurăm că, odată cu revenirea la normal a activităţii medicale, toate saloanele şi spaţiile spitalului pot primi pacienţi în condiţii de siguranţă, din punct de vedere medical şi nu numai. Îmi pare nespus de rău că locuitorii Hunedoarei au fost lipsiţi de serviciile spitalului vreme trei luni şi jumătate şi sper să nu mai trecem vreodată printr-o astfel de situaţie”, a arătat Bobouţanu.

Spitalul Municipal „dr. Alexandru Simionescu” a fost declarat „spital COVID” începând cu data de 20 noiembrie 2020, autorităţile locale exprimându-şi, la acea vreme, dezacordul faţă de măsura luată de Ministerul Sănătăţii. Primarul Bobouţanu a argumentat atunci că peste 20.000 de oameni din zona municipiului Hunedoara vor fi private de serviciile medicale ale spitalului. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: