Spitalul Judeţean Timişoara a dotat Secţia nou-născut cu 12 incubatoare ultra-performante

September 24, 2021

În Secţia nou-născut a Maternităţii Bega, din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, au fost montate 12 incubatoare ultra-performante, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană.

„Copiii sunt cel mai preţios dar al vieţii şi de aceea, la Spitalul Judeţean Timişoara facem tot ceea ce putem pentru a salva vieţile micuţilor, în caz de nevoie. Astăzi am finalizat dotarea Secţiei de nou-născut cu 12 incubatoare de înaltă performanţă. Micuţii vor putea beneficia astfel de cele mai bune îngrijiri, în caz de nevoie. Este vorba despre un proiect pe fonduri europene în valoare de 2.000.000 de lei, pe care l-am accesat în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii”, a transmis, joi, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

În altă ordine de idei, Pătraşcu a anunţat că toţi pacienţii Policlinicii/Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Judeţean Timişoara beneficiază de test rapid gratuit pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, fiind o măsură de screening pe care o aplică unitatea medicală, dar şi una de siguranţă pentru pacienţi. Deja au fost depistate primele cazuri pozitive.

Managerul instituţiei a adăugat că Spitalul Judeţean Timişoara este deschis non-stop pentru toţi pacienţii, chiar dacă aceştia nu sunt testaţi în prealabil.

„Policlinica noastră a fost singura care a rămas deschisă chiar şi pe perioada stării de urgenţă. Atunci când mai toate unităţile sanitare din ţară şi-au închis ambulatoriile, noi am făcut eforturi supraomeneşti tocmai pentru a putea trata pe oricine are nevoie în siguranţă. (…). Orice pacient care are programare şi vine în Policlinică pentru consultaţie sau tratament este testat rapid în mod gratuit. Atenţie însă, cine e depistat pozitiv continuă să primească îngrijiri medicale. Singura diferenţă este că trec prin UPU în condiţii de siguranţă şi nu împreună cu pacienţi ce suferă de alte comorbidităţi, crescând astfel siguranţa tuturor”, a explicat Raul Pătraşcu. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: