Spitalul Judeţean din Suceava efectuează şedinţe de chimioterapie pacienţilor oncologici refugiaţi din Ucraina

01.03.2022

La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a fost efectuată, marţi, o şedinţă de chimioterapie unei paciente cu cetăţenie ucraineană cu neoplasm mamar, pacienta fiind introdusă în Programul Naţional de Oncologie, a informat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, dr. Dan Teodorovici.

El a spus că alţi doi pacienţi ucraineni cu afecţiuni oncologice se vor prezenta la SJU Suceava miercuri, pentru şedinţe de chimioterapie şi vor fi introduşi în Programul Naţional de Oncologie.

Reprezentantul unităţii medicale a precizat că pacienţii trebuie să obţină un număr de identificare de la Centrul de Imigrări şi, în măsura posibilităţilor, să aibă documente medicale traduse în limba engleză sau română, cu acestea urmând să se prezinte în ambulatoriul de Oncologie din cadrul SJU Suceava, înregistrarea în Programul Naţional fiind făcută de medicii secţiei.

”Asigurăm cetăţenii veniţi din zona de conflict că vor beneficia de toate îngrijirile medicale de care vor avea nevoie în cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor, precum şi în cadrul tuturor secţiilor spitalului, din partea tuturor specialităţilor medicale sau chirurgicale care se pot asigura la nivelul spitalului judeţean şi, la nevoie, dirijarea cazurilor grave care ne depăşesc competenţele sau dotările spre alte centre, conform legislaţiei în vigoare”, a transmis dr Dan Teodorovici.

Conform sursei citate, în baza Ordonanţei de Urgenţă adoptată de Guvernul României referitor la acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară cetăţenilor proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, SJU Suceava va întreprinde toate măsurile necesare posibile, pentru a furniza asistenţa medicală necesară cetăţenilor veniţi din zona de conflict. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: