Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe reia programul de vizitare a pacienţilor non-COVID

07.03.2022

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe reintroduce începând de luni programul de vizitare a pacienţilor internaţi în secţiile non-COVID, suspendate în urmă cu cinci luni din cauza pandemiei.

Vizitele vor putea fi făcute în zilele de luni, miercuri şi vineri, între orele 15 şi 16, fără programare prealabilă.

Excepţie fac secţia ATI, unde se va putea intra doar cu programare, şi secţia de Neonatologie, unde accesul va fi în continuare interzis. Fiecare pacient va putea fi vizitat o singură dată pe zi, timp de 15 minute.

“Nu este necesară programarea sau completarea formularului de aprobare a vizitei pe secţiile non-COVID. În schimb, vizitele pe secţia ATI se fac pe bază de programare, între orele 13:30-14:30, iar în secţia de Neonatologie accesul este în continuare interzis”, informează conducerea spitalului pe pagina de Facebook.

Pacienţii cu forme grave de COVID-19 internaţi în Spitalul Judeţean pot fi vizitaţi în continuare, la cerere, în fiecare zi lucrătoare între orele 13,30-15, cu acordul medicului curant, de către o singură persoană, cel mult 15 minute.

Cererile pentru programare vizitelor pot fi descărcate de pe site-ul spitalului.

Vizitarea pacienţilor internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va fi permisă atât timp cât incidenţa cazurilor de COVID-19 la nivelul judeţului Covasna se va menţine sub 4 la mia de locuitori.

Spitalul Judeţean a restricţionat vizitarea bolnavilor în luna septembrie a anului trecut, pe fondul creşterii numărului infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, permiţând doar vizitarea pe bază de programare a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 aflaţi în stare gravă. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: