Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva primeşte 20 de milioane de lei pentru lucrările de modernizare

April 12, 2021

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva va primi în acest an 20 de milioane de lei, de la Ministerul Sănătăţii, pentru continuarea lucrărilor de modernizare, suma fiind cea mai mare alocare bugetară din ultimii şase ani, a informat Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara.

Banii vor fi utilizaţi în cadrul Programului de reparaţii capitale şi modernizare al SJU Deva, care a început în urmă cu 11 ani şi a vizat, printre altele, construirea unui nou corp de clădire în care au fost mutate o parte din secţiile importante ale unităţii medicale.

De asemenea, pe vechiul pavilion al spitalului se lucrează la un etaj în plus, în acest spaţiu urmând să fie mutată şi Secţia de pediatrie, care funcţionează acum într-o clădire veche de peste 100 de ani.

„Proiectul de modernizare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva continuă şi în acest an urmare a alocărilor bugetare venite de la Guvernul României prin Ministerul Sănătăţii. DSP Hunedoara a solicitat, încă de anul trecut, Ministerului Sănătăţii sumele necesare continuării investiţiilor la Programul de reparaţii capitale şi modernizare la unitatea sanitară. Astăzi a fost alocată de la bugetul de stat suma de 20 milioane de lei (cea mai mare sumă din ultimii 6 ani) în vederea continuării lucrărilor de modernizare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva”, a precizat DSP Hunedoara.

Potrivit sursei citate, prin fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii „se face un pas uriaş” în vederea finalizării lucrărilor începute din anul 2010 şi care au ca obiectiv creşterea calităţii serviciilor medicale şi a actului medical în cadrul SJU Deva. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: