Spitalul Judeţean Brăila înfiinţează trei secţii clinice

02.02.2022

Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila a început demersurile pentru a deveni spital clinic şi a aprobat înfiinţarea a trei secţii clinice în parteneriat cu Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi, respectiv Chirurgie Generală, Medicină Internă şi Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reparatorie.

Informaţia a fost făcută publică de preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, consilierul judeţean Viorel Botea.

„La solicitarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii ‘Dunărea de Jos’ Galaţi s-a votat înfiinţarea a trei secţii clinice în cadrul Spitalului Judeţean: Chirurgie Generală, Medicină Internă şi Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reparatorie. Ne bucurăm de acest lucru, deoarece la Spitalul Judeţean Brăila avem 15 medici care au diverse poziţii universitare, în speţă conferenţiari, şefi de lucrări, asistenţi universitari în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi. Mai mult decât atât, avem aproximativ 100 de medici rezidenţi cu posturi în Spitalul Judeţean de Urgenţă, care au diverse grade de pregătire. SJU are avizul Ministerului Sănătăţii pentru pregătirea rezidenţilor. De aceea, considerăm că acest aviz dat în cadrul CA are o foarte mare importanţă pentru dezvoltarea actului medical din Brăila”, a declarat Viorel Botea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a explicat că dacă ministerele Educaţiei şi cel al Sănătăţii vor fi de acord cu transformarea Spitalului Judeţean Brăila într-un spital clinic, unitatea spitalicească va avea acces la mai multe fonduri decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

„Dacă rangul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va fi ridicat la cel de spital clinic, vom avea alte sume de încasat în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. Dezvoltarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, să sperăm viitor spital clinic, este într-o continuă mişcare, am muncit cu sârg pentru asta şi lucrurile pozitive se întâmplă. (…) Vom mai avea surprize legate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, acum trebuie să depăşim această etapă legată de a deveni spital clinic. Sperăm că va trece de semnătura Universităţii, astfel încât să trimitem documentaţia la Ministerul Educaţiei şi la Ministerul Sănătăţii”, a declarat Chiriac.

Consiliul Judeţean Brăila a alocat anul trecut 18 milioane de lei pentru reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, iar în ultimii patru ani au fost investiţi peste 15 milioane lei pentru dotarea unităţii cu aparatură medicală performantă. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: