Spitalul ”Foişor”: Operaţiunile de curăţenie şi de prelevare de probe bacteriologice s-au finalizat cu succes

October 8, 2021

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor” a anunţat, vineri, că operaţiunile de curăţenie înaltă cu nebulizări virucide şi bactericide şi de prelevare de probe bacteriologice, începute în urmă cu cinci zile, au fost finalizate „cu succes”, probele fiind negative.

Potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES, în prezent, activitatea zonei ATI a unităţii sanitare este „complet funcţională”, activitatea generală a spitalului nefiind oprită niciun moment.

„Deşi spitalul beneficiază de condiţii deosebite de presurizare controlată cu instalaţii specifice de tratare a aerului, la cel mai avansat nivel tehnologic de tratare-filtrare (flux laminar vertical în sălile operatorii, cu presiune pozitivă sau negativă în funcţie de necesitatea momentului), în practica curentă a unităţii noastre sanitare există un control intern permanent care impune proceduri specifice suplimentare, periodice, rigoarea fiind obligatorie în demersul nostru de creştere continuă a gradului de siguranţă a pacienţilor. În cadrul spitalului există cazuri de pacienţi, internaţi şi trataţi, care au infecţii severe, ceea ce impune asigurarea unor condiţii de siguranţă maximă la realizarea intervenţiilor chirurgicale specifice”, se explică în comunicat.

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor” are aprobată o structură de două paturi ATI COVID-19, dintr-un total de 28, acestea fiind alocate în caz de necesitate în postoperator, prin pozitivarea pacientului propriu al spitalului, devenit pozitiv pe parcursul evoluţiei pre sau postchirurgicale, incluzând actul chirurgical terapeutic.

„Capacitatea maximă de livrare a oxigenului de către fabrica proprie, la nivel de spital, este proiectată şi executată pentru a deservi, în regim normal de consum, toate paturile de ATI (28), săli operatorii (8), preanestezii (8), etc. În cazul tratării pacienţilor COVID-19, capacitatea maximă de livrare oxigen poate acoperi maximum cinci paturi ATI (la un regim de livrare 60 litri/min/caz), cu imposibilitatea efectuării altor activităţi medicale care ar necesita oxigen, pentru pacienţi COVID sau non-COVID, a transmis unitatea sanitară. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: