Spitalul din Buhuși va avea o nouă specialitate cu paturi din luna august

w

July 9, 2021

Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși a obținut avizul Ministerului Sănătății privind înființarea unei noi structuri cu paturi, respectiv compartimentul Otorinolaringologie (O.R.L).

Această structură face parte din cadrul secției Chirurgie generală și vine în întâmpinarea cerințelor pacienților care vor putea beneficia astfel de internări continue, internări de zi și intervenții chirurgicale pe această specialitate la spitalul din Buhuși.

Otorinolaringologie, sau prescurtat ORL, este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor urechii, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare, sinusurilor.

Direcția de Sănătate Publică Bacău a eliberat autorizația sanitară de funcționare pentru noua structură cu paturi iar Consiliul Local Buhuși a aprobat modificarea structurii organizatorice. „Pacienții trebuie să beneficieze de o arie cât mai largă de specialități medicale, fără a mai fi nevoiți să se adreseze altor unități sanitare”, a declarat Constantin Poiană, managerul spitalului din Buhuși.

Pe aceeaşi temă: