Spitalul din Buhuși a primit avizul pentru derularea programelor de rezidențiat în specialitatea farmacie generală

w

March 16, 2021

Spitalul „Prof. Dr. Eduard Apetrei” din Buhuși a primit avizul Ministerului Sănătății pentru derularea programelor de rezidențiat în specialitatea farmacie generală. Spitalul buhușean a fost acreditat în anul 2020 și pentru derularea programelor de rezidențiat în specialitățile medicină internă și boli infecțioase.
Unitatea sanitară din Buhuși este singura unitate sanitară de nivel orășenesc din România care a fost acreditată de Ministerul Sănătății și aparține de Universitatea de Medicină și Farmacie (U.M.F.) Iași.
Acreditarea este în concordanță cu Ordinul nr. 1879/2019 privind aprobarea criteriilor și procedurilor de acreditare și reacreditare a unităților sanitare în care se pot derula programe de rezidențiat, precum și reglementarea unor măsuri necesare aplicării Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului.
„Este o mare onoare pentru noi! Spitalul Prof. Dr Eduard Apetrei Buhuși se alătură unităților medicale, altele decât centrele universitare, care vor forma rezidenți!”, a declarat Constantin Poiană, managerul spitalului din Buhuși.

Pe aceeaşi temă: