Spitalul din Blaj va fi extins cu un nou corp de clădire

September 3, 2021

Spitalul din municipiul Blaj va fi extins cu un nou corp de clădire, cu cinci niveluri, printr-o finanţare a Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), a anunţat, vineri, pe Facebook, primarul Gheorghe Valentin Rotar.

„Compania Naţională de Investiţii (CNI) a inclus pe Lista sinteză a subprogramului ‘Unităţi Sanitare’ obiectivul de investiţii ‘Construire clădire pentru secţiile Neurologie, Cardiologie, Gastroenterologie, Spitalizare zi şi Izolator la Spitalul Municipal Blaj’! CNI va finanţa astfel construirea unui nou corp de clădire, compus din demisol, parter şi trei etaje, în curtea spitalului! Noul corp de clădire de la Spitalul Blaj va dispune de saloane cu 1, 2 sau 3 paturi, cu grupuri sanitare proprii, accesibilizate pentru persoanele cu dizabilităţi, cameră de gardă, săli de tratament şi consultaţii, birouri administrative şi pentru personal, sală de mese, spaţii auxiliare de depozitare şi boxe de curăţenie, iar capacitatea spitalului nostru va creşte semnificativ”, a precizat edilul din Blaj.

Potrivit lui Rotar, prin această investiţie se doreşte relocarea tuturor secţiilor aflate în spaţii „improprii” – Neurologie, Cardiologie, Gastroenterologie, Spitalizare zi, Izolator şi altele, în vederea creşterii calităţii actului medical, prin consultaţii interdisciplinare efectuate de către medicii de diverse specialităţi şi prin examinarea prioritară cu aparatură de înaltă performanţă (CT, RMN, Angiograf), aflată în incinta aceluiaşi imobil.

Finanţarea acestui obiectiv de investiţii de către CNI se alătură proiectului de construcţie a noului Ambulatoriu, proiect european aflat în curs de implementare, şi va dezvolta aria de servicii de sănătate prestate de Spitalul Municipal Blaj. AGERPRES

Sursa foto: Gheorghe Valentin Rotar/Facebook.com

Pe aceeaşi temă: