Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea va fi extins cu un nou corp de clădire

March 1, 2021

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea va fi extins cu un nou corp de clădire de 1.443 de metri pătraţi în care vor fi integrate toate serviciile medicale de specialitate ale unităţii medicale, valoarea investiţiei depăşind 200 de milioane de lei.

Consiliul Judeţean Ilfov a aprobat pe 26 februarie, în unanimitate, documentaţia tehnico-economică, faza – studiu de fezabilitate, cu privire la extinderea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Buftea. Noul corp de spital va fi organizat astfel: la demisol vor fi spălătorie, bloc alimentar, depozite, vestiare generale, Anatomie Patologică şi Morga Prosectura, Laborator Histochimie, Histopatologie, Citologie; la parter – Centrul de Primiri Urgenţe, Secţia de Imagistică – Radiologie, CT, RMN, Mamograf 3D cu Tomosinteză, Ostedensitometru şi Ecografie; la etajul 1 – ATI, explorări funcţionale, laborator analize medicale, laborator genetică; la etajul 2 – bloc operator (3 săli de operaţie), Compartiment Chirurgie Generală; la etajul 3 – bloc de naşteri şi neonatologie; la etaj 4 – Secţia Obstetrică şi Ginecologie, cu compartiment medicină materno-fetală, compartiment onco-ginecologie; la etaj 5 – Sterilizare Centrală, sală de şedinţă, arhivă, etaj tehnic.

În corpul de clădire unde funcţionează în prezent spitalul vor rămâne: serviciul administrativ, ambulatoriul, internările de zi şi intervenţiile chirurgicale minore.

Potrivit sursei menţionate, construcţia noului corp de clădire pentru extinderea spitalului va costa 218.290.959 lei şi va dura trei ani.

„Această nouă construcţie este extrem de importantă pentru pacienţi, pentru că vor avea la dispoziţie toate serviciile într-un singur loc, va fi mai comod şi mai accesibil pentru dumnealor. De asemenea, vor beneficia de consultaţii cu aparatură modernă, pentru că secţiile vor fi dotate cu instrumente de ultimă generaţie. Este important şi pentru personalul medical, care va lucra mai

comod, într-un spaţiu care le va permite să se dezvolte profesional, vor fi optimizate circuitele de specialitate, iar spitalul va putea să-şi extindă specialităţile medicale cu secţii noi”, a spus Florentina Rudeanu, managerul spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Buftea. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: