Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi va avea heliport medical

June 1, 2021

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi va avea un heliport medical, valoarea investiţiei depăşind 20 de milioane de lei, informează Biroul de presă al Consiliului Judeţean Galaţi.

Potrivit sursei citate, CJ Galaţi a aprobat documentaţia tehnică a proiectului ‘Extindere pe verticală cu un nivel şi heliport – Parcare supraetajată Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Apostol Andrei’ Galaţi’, valoarea totală a investiţiei fiind de 20.412.340 lei, fonduri din bugetul propriu al CJ.

„Vom extinde cu încă un etaj parcarea supraetajată din curtea Spitalului Judeţean, iar pe acoperiş va fi amenajat un heliport modern pentru elicopterul SMURD, o investiţie unică în regiunea noastră. Heliportul va fi dotat inclusiv cu sisteme de aterizare pe timp de noapte. Pacienţii vor fi transferaţi rapid la Unitatea de Primiri Urgenţe prin intermediul unei pasarele care va lega heliportul de UPU. De asemenea, vor fi montate şi lifturi exterioare. Pe lângă realizarea heliportului, proiectul prevede şi amenajarea a peste 150 de noi locuri de parcare”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Heliportul va avea o suprafaţă de 400 mp. După finalizarea lucrărilor, parcarea supraetajată de la Spitalul Judeţean va avea 466 de locuri de parcare şi o suprafaţă de peste 12.000 mp. În plus, vor fi amenajate şi zece staţii de încărcare pentru maşinile electrice. În cel mai scurt timp, vor fi demarate procedurile de achiziţie publică pentru desemnarea constructorului. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: