Spitalele din judeţul Hunedoara vor primi fonduri mai mari de la Casa de Asigurări de Sănătate

July 31, 2021

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Hunedoara va aloca spitalelor din judeţ, în perioada august-decembrie, fonduri mai mari cu 9,8 milioane lei, comparativ cu sumele ce au fost plătite în intervalul similar al anului trecut, astfel încât finanţarea va permite buna funcţionare a celor 12 unităţi spitaliceşti, dar şi resurse suficiente necesare internărilor de zi, a informat Prefectura Hunedoara.

Prefectul judeţului, Călin Petru Marian, a solicitat conducerii CAS Hunedoara ca sumele primite de la Guvernul României să fie împărţite în aşa încât să crească veniturile tuturor spitalelor din judeţul Hunedoara. „Pentru Guvernul României, atenţia acordată sănătăţii publice este deosebit de importantă. Sănătatea nu are culoare politică, iar finanţarea serviciilor medicale din judeţul Hunedoara este gândită în aşa fel încât toate spitalele să aibă suficiente fonduri pentru a asigura serviciile medicale de care au nevoie hunedorenii”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara.

El a avut o întâlnire cu directorul general al CAS Hunedoara, Adrian David, după semnarea contractelor dintre spitale şi CAS Hunedoara pentru semestrul doi al acestui an.

Potrivit directorului general al CAS Hunedoara, prevenţia reprezintă o componentă extrem de importantă a sistemului de sănătate şi, de aceea, i se va acorda o mai mare atenţie pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei. Una dintre componente o reprezintă investigaţiile de laborator recomandate de medicii de familie în cazul consultaţiilor de prevenţie la persoanele de peste 40 de ani.

„Prevenirea îmbolnăvirilor şi depistarea unor afecţiuni în faze incipiente, mai uşor de tratat, aduce beneficii majore. Pacienţii vor avea şanse mai mari de recuperare, iar costurile vor fi mai mici. De asemenea, niciun furnizor de servicii paraclinice nu poate refuza acordarea investigaţiilor recomandate de medicul de familie în cadrul consultaţiei de prevenţie pentru asiguratul din lista proprie, cu vârsta de peste 40 de ani, pe motiv că s-au epuizat fondurile”, a precizat Adrian David. În judeţul Hunedoara sunt 12 spitale şi peste 240 de medici de familie. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: