Spitalele din judeţul Hunedoara nu mai au paturi libere la secţiile ATI pentru bolnavii de COVID-19

March 22, 2021

Spitalele din judeţul Hunedoara au epuizat numărul paturilor la ATI pentru bolnavii de COVID-19, autorităţile încercând să găsească soluţiile optime pentru suplimentarea locurilor în unităţile de profil, a declarat prefectul Călin Marian.

El a precizat că s-a reuşit creşterea numărului de locuri la ATI în spitalele din Haţeg şi Orăştie, în fiecare dintre aceste unităţi medicale fiind identificate câte şase paturi suplimentare.

„Din păcate, pe ATI nu mai avem locuri (în judeţ – n.r.) şi în fiecare zi parcă sunt mai mulţi oameni în aşteptare. Am organizat, în plus, 12 locuri – şase la spitalul din Orăştie şi şase la spitalul din Haţeg. Dar oricâte ai face, parcă nu este de ajuns”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara.

În ceea ce priveşte instituirea carantinei în municipiile Petroşani, Brad şi în oraşul Simeria, prefectul a explicat că măsura are ca scop reducerea numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus, el menţionând că deja autorităţile s-au confruntat cu situaţii extreme.

„Vreau să vă spun că am avut situaţii destul de complicate, când m-au sunat copiii care aveau şi tata şi mama internaţi – unul într-un spital şi celălalt în alt spital. Sunt adevărate drame care, dacă nu vom lua aceste măsuri (de carantinare – n.r.), riscă să se accentueze şi să suferim mai mult. Consider că totuşi suntem la un vârf şi aşteptăm ca lucrurile să se liniştească şi, în paralel, prin intensificarea ritmului de vaccinare, să scădem. Este cea mai mare rată de incidenţă din judeţul Hunedoara de la apariţia virusului SARS-CoV-2, în martie anul trecut”, a completat Călin Marian.

Municipiile Brad şi Petroşani, precum şi oraşul Simeria vor intra în carantină, pentru o perioadă de 14 zile, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit valoarea de 6 la mia de locuitori, decizia fiind votată luni de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: