Spitalele au nevoie de sisteme de protecție la incendiu

November 23, 2021

În spitale sunt tratați mulți pacienți, sunt angajate numeroase cadre medicale și există o multitudine de aparate, echipamente și instalații. Prezența tuturor acestora impune instalarea și asigurarea mentenanței sistemelor de protecție la incendiu. De ce sunt importante?

Sistemul de detecție incendiu prin aspirație identifica focul în stadiu incipient și activează instalațiile de alarmare și de stingere pentru a asigura evacuarea persoanelor și suprimarea incendiului. Iluminatul de siguranță permite îndreptarea către căile de evacuare iluminate, care conduc către punctele de ieșire din clădire.  Indicatoarele de securitate completează iluminatul pentru căile de evacuare și asigura identificarea facilă a pictogramelor precum: butoanele de alarmăpuncta de hidrant și de prim ajutor.

Mentenanță preventivă a acestora este obligatorie conform normativului P118 și asigura funcționarea neîntreruptă și optimă a acestor instalații.

Cu toții știm ce se întâmplă atunci când nu există sisteme de protecție la incendiu sau când acestea nu sunt întreținute corespunzător și constant.

 

Spitalele au nevoie de hidranți interiori/exteriori și extinctoare

În cazul izbucnirii unui incendiu, folosirea hidranților și a extinctoarelor poate salva viețiînsă acestea trebuie  fie întreținute conform legii pentru a evita situația în care acestea existăînsă nu se pot utiliza. Aici intervine și sistemul de iluminat de siguranță, care are un rol crucial în direcționarea personalului specializat către punctele în care aceste echipamente sunt depozitate.

 

Spitalele au nevoie de instalații electrice adaptate contextului actual

Vechimea instalației electrice și creșterea numărului de aparate utilizate în procedurile de tratament reprezintă factori care contribuie la creșterea posibilității de defectare a sistemului electric al unui spital. Înlocuirea instalațiilor electrice vehi și asigurarea mentenantei sunt două direcții de îmbunătățire a condițiilor de siguranță din orice unitate medicală.

 

Spitalele au nevoie de tine și de noi

Tu poți face o schimbare in bine, iar DEFLAMMO te poate sustine. Iti este alaturi cu o echipa de specialiști certificați, cu experiență și cu soluții de protecție la incendiu care au rolul de a transforma orice spital intr-un spatiu sigur.

Pe aceeaşi temă: