SJU Alba a amenajat un spaţiu adecvat pentru evaluarea medicală a pacienţilor cu noul coronavirus, prin internare de zi

September 2, 2021

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia a organizat un spaţiu adecvat pentru evaluarea medicală a pacienţilor diagnosticaţi cu noul coronavirus, care pot beneficia de investigaţii medicale, în timpul evoluţiei bolii, după o programare prealabilă, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

„Evaluările medicale pentru pacienţii confirmaţi cu COVID-19 se fac prin internare de zi, în zilele de luni şi joi, începând cu ora 15,00 (şi până seara, în funcţie de caz), însă programarea prealabilă este obligatorie. Programul va fi extins, în funcţie de numărul de cazuri şi de evoluţia pandemiei. La prezentare, pacienţii trebuie să aducă biletul de trimitere de la medicul de familie”, menţionează comunicatul SJU.

Reprezentanţii celui mai mare spital din Alba le transmit celor care prezintă o formă simptomatică a bolii sau se cunosc cu boli asociate să se consulte cu medicul de familie privind necesitatea de a se programa pentru evaluare.

„Dacă medicul dumneavoastră de familie consideră că este necesar să faceţi evaluarea, este bine să vă programaţi încă din primele zile. Dacă totuşi simţiţi că starea dumneavoastră de sănătate se agravează, apelaţi 112 pentru a vă trimite un echipaj de ambulanţă în vederea prezentării în cel mai apropiat serviciu UPU/CPU”, precizează cei de la SJU Alba Iulia.

Internarea continuă într-un spital/secţie COVID nu este obligatorie, însă, în funcţie de simptomele prezentate şi de starea de sănătate, medicul de specialitate sau medicul de familie poate recomanda spitalizarea.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost depistate pozitiv 21.546 de persoane, dintre care 20.717 s-au vindecat, iar 715 au decedat.

Numărul cazurilor active era miercuri în Alba de 114, dintre care 11 raportate în ultima zi.AGERPRES

Pe aceeaşi temă: