Niciun candidat nu a reuşit să promoveze examenul de manager al celei mai mari unităţi medicale publice din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), unde au fost şi sunt încă internaţi cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19 şi nu numai din localităţile sibiene, potrivit anunţului publicat joi, pe site-ul oficial al instituţiei.

Cele trei candidate, Daniela Bozga, Liliana Coldea (fost manager demisionar, acuzat de Ministerul Sănătăţii de „management defectuos”) şi Cristina Florica Neagu au fost respinse, după ce au obţinut note cuprinse între 5,82 şi 6,56, se precizează pe site-ul SCJU.

Oricare dintre candidate are posibilitatea să conteste rezultatul concursului, în cursul zilei de vineri.

În premieră pentru acest spital din Sibiu, comisia de concurs este formată din manageri de spitale din ţară. Preşedintele comisiei este fostul manager, Cornel Benchea, preşedinte al Consiliului de Administraţie al spitalului, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany şi medicul Marius Craina, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara.

Actualul manager interimar, Florin Neag, va conduce în continuare spitalul până pe data de 10 iulie, când îi expiră interimatul. AGERPRES