Şeful DSP Iaşi face apel la cadrele medicale specializate să accepte detaşarea la spitalul modular de la Leţcani

October 21, 2021

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi, a lansat un apel public către medici, asistente şi infirmiere pentru a accepta să se detaşeze la Spitalul Modular de la Leţcani, pentru o perioadă determinată.

„Traversăm o perioadă critică. Orice gură de oxigen şi orice pat din spital poate salva o viaţă. La Spitalul Modular de la Leţcani avem posibilitatea de a trata zeci de pacienţi infectaţi cu COVID-19. Din păcate, suferim la capitolul cadre medicale specializate”, a declarat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

Conform sursei citate, la Spitalul Modular de la Leţcani deocamdată cea mai mare criză este cea a infirmierelor şi asistenţilor medicali. „Detaşarea se realizează prin Ordinul Comandantului Acţiunii Secretar de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în conformitate cu art. 19 din Legea 136 din 2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic. Potrivit articolului 19, pe durata detaşării dispuse conform alin. (1) se asigură persoanei detaşate, suplimentar faţă de salariul plătit de unitatea angajatoare, plata indemnizaţiei de detaşare în cuantum de 50% din salariul de încadrare, diurna zilnică de 2% din salariul de încadrare, cazarea şi transportul în localitatea unde se dispune detaşarea”, a declarat Vasile Cepoi.

Acesta a spus că asistenţii medicali şi infirmierii care doresc detaşarea la Spitalul Modular de la Leţcani pot transmite prin email datele de contact, respectiv nume, prenume, nr. telefon, e-mail, loc de muncă actual, la adresa relatii-publice@dspiasi.ro. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: