Secţiile de Gastroenterologie şi Neonatologie ale SJU Târgu Jiu au fost reabilitate

14.04.2022

Secţia Gastroenterologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost reabilitată cu fonduri de la Consiliul Judeţean, în paralel fiind modernizată şi cea de Neonatologie, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a unităţii medicale.

Potrivit surse citate, în 2021, CJ Gorj a alocat sumele necesare pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea a trei secţii, printre care s-a numărat şi Gastroenterologia. Aceste lucrări au fost efectuate în baza contractului „Reabilitare şi modernizare secţiile Medicină internă I, Gastroenterologie şi Neonatologie – Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, din strada Progresului”.

Lucrările au fost finalizate la cele două secţii, urmând să începe şi la Medicină internă I. „Lucrările de reabilitare efectuate în Secţia Gastroenterologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu contribuie la creşterea gradului de confort al pacienţilor şi al cadrelor medicale, la îmbunătăţirea condiţiilor igienico-sanitare şi la reducerea riscului apariţiei infecţiilor asociate asistenţei medicale. În trecut, saloanele acestei secţii nu îndeplineau cerinţele de igienă impuse de standardele actuale, respectiv gresia şi faianţa din grupurile sanitare, sala de mese şi oficiu aveau montate rosturi care favorizau apariţia şi dezvoltarea bacteriilor, pereţii din saloane erau în totalitate finisaţi cu vopsea pe bază de ulei, iar pavimentul era din mozaic. Acum, în toată secţia a fost montat linoleum antistatic şi antibacterian, pe holuri au fost montate bare de tipul ‘mână curentă’, a fost montat tapet PVC pe pereţi, grupurile sanitare au fost modernizate în totalitate”, se arată în postare.

Aceeaşi sursă mai arată că un alt scop al acestei investiţii a fost şi diminuarea cheltuielilor la utilităţi, prin reducerea pierderilor. Au fost înlocuite corpurile de iluminat fluorescente cu corpuri de iluminat cu led, a fost înlocuită instalaţia electrică, au fost înlocuite aparatele (întrerupătoare – prize), a fost înlocuită tâmplăria veche din lemn cu tâmplărie din PVC şi a fost amenajat un grup sanitar pentru persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, a fost realizată instalaţia de detecţie şi avertizare incendiu, au fost montate uşi rezistente la foc şi au fost înlocuite obiectele sanitare.

Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are capacitatea de a diagnostica şi trata corespunzător toate afecţiunile sistemului digestiv şi are în dotare aparatură performantă, precum videoendoscop, videocolonoscop, ecograf Doppler etc, dar şi acces la computerul tomograful şi RMN-ul unităţii medicale. Aici îşi desfăşoară activitatea cinci medici primari şi specialişti, 10 asistenţi medicali, un asistent medical la cabinetul de endoscopie digestivă şi un asistent medical la cabinetul gastroenterologie, cinci infirmieri şi doi îngrijitori de curăţenie. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: