Secţia de Urologie Spitalului Judeţean Baia Mare, dotată cu aparatură medicală de ultimă generaţie

April 14, 2021

Secţia de Urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare a fost dotată cu aparatura necesară tratamentului multimodal al litiazei urinare, a informat, miercuri, administraţia unităţii medicale.

„Un vis al echipei urologice a Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Dr. Constantin Opriş’ Baia Mare s-a împlinit. Secţia de Urologie a fost dotată cu aparatura necesară tratamentului multimodal al litiazei urinare. Secţia de Urologie este dotată de acum cu aparatură de ultima generaţie. Aparatura laser de litotritie permite fragmentarea ‘in situ’ a litiazei urinare cu o rată de complicaţii minimă. Litiaza renală are de acum rezolvare endoscopică minim invazivă prin abordarea tehnicii NLP (nefrolitotomie percutanată), respectiv ureteroscopie flexibilă”, a precizat administraţia SJU.

Totodată, cistoscopul flexibil intrat în dotarea secţiei ajută în diagnosticul şi managementul pacienţilor cu hematurie, respectiv al pacienţilor cu patologie tumorală vezicală cunoscută, oferind un diagnostic rapid şi un timp de spitalizare mai scurt.

Investiţia a fost realizată printr-o finanţare a Consiliului Judeţean Maramureş. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: