Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani va fi extinsă şi modernizată

October 27, 2021

Secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani va fi extinsă şi modernizată, în baza unui proiect finanţat de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani a adoptat, miercuri, o hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Modernizare şi extindere Secţia oncologie- strada Marchian 11”, în vederea creşterii capacităţii de tratare a acesteia. Potrivit notei de fundamentare a actului normativ, „documentaţia tehnică este întocmită în vederea extinderii pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire, cu regim de înălţime existent D+P+1E, în care îşi desfăşoară activitatea secţiile de Radiologie şi Oncologie ale Spitalului de Urgenţă Mavromati Botoşani”.

„Şi pentru că am dorit să parcurgem anumiţi paşi, am şi solicitat CNI ca acest proiect generos să fie inclus deja în lista de sinteză, urmând să transmitem indicatorii şi să obţinem finanţarea guvernamentală”, a declarat, preşedintele CJ, Doina Federovici.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 21,4 milioane de lei. Investiţia mai cuprinde, pe lângă extindere şi modernizare, dotarea la standarde de ultimă oră a secţiei. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: