Școala Inimii, un proiect educațional dedicat pacienților cu boli cardiovasculare și nu numai

March 16, 2021

Pentru că prevenția face diferența între o viață sănătoasă și una cu probleme cardiovasculare, Asociația Pacienților cu Insuficiență Cardiacă Optim Cardio și Dr. Heart au lansat miercuri 10 martie 2021, Școala Inimii, un proiect online adresat pacienților cu boli cardiovasculare și nu numai.

Dr. Heartîn persoana lui Ștefan Bușnatueste medic cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”, tânăr ambasador al României pe Prevenție Cardiovasculară din partea Asociației Europene de Cardiologie Preventivă – membră a Societății Europene de Cardiologie, Șef Lucrări, Prodecan pe probleme studențești Facultatea de Medicină – UMFCD, Coordonator Centrul de Inovație și eHealth – UMFCD și Președintele grupului de lucru de eHealth – Ministerul Sănătății.

”Școala Inimii este un proiect inițiat în Clinica de Cardiologie a Spitalului ”Bagdasar Arseni” ca urmare a unei experiențe pe care am avut-o în urmă cu 3 ani de zile cu o Școală a Pacienților organizată tot în Clinica de Cardiologie, onsite, fizică.”, a precizat medicul dr. Ștefan Bușnatu.

Școala Inimii, o resuscitare a evenimentului onsite din 2015 – Școala Pacienților

”Din cauza lipsei timpului și a contextului medical care urmat, nu am mai avut suficient timp să pregătim următoarele ediții ale proiectului demarat în 2015, așa că  m-am gândit că ar fi oportun acum să profităm de elementele pandemice bune, cum este digitalizarea de exemplu, forțată a se dezvolta în perioada asta.”

Școala Inimii se va concretiza printr-o suită de întâlniri online între medici cardiologi, medici provenind din domenii interdisciplinare conexe dar și cu participarea pacienților.

Evenimentele organizate în cadrul acestui proiect propun discuții libere pe anumite teme de interes, patologie cardiovasculară și de prevenție a bolilor cardiovasculare, cât și o interacțiune liberă, între medici, între medici și pacienți, utilizând mediul online. ”Sper ca odată cu evenimentul online să atingem un reach mult mai mare asupra populației generale și a populației la risc cardiovascular. Scopul este acela de a ajunge la cât mai mulți oameni cu mesajul de promovare a prevenției cardiovasculare, de control al factorilor de risc cardiovascular, în perspectiva reducerii poverii provocată de bolile cardiovasculare, o povară care se asociază acum și cu efectele pandemiei Covid 19 ce dublează suferința, atât fizică, cât și psihologică a pacienților cardiovasculari.”

Pe aceeaşi temă: