SCJU Craiova alocă sume importante pentru pompe de insulină şi sisteme de monitorizare a diabeticilor

16.02.2022

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova alocă până la 40.785.314 lei pentru achiziţia de pompe de insulină şi sisteme de monitorizare bolnavilor de diabet din judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Teleorman.

Potrivit anunţului publicat pe e-licitaţie.ro, SCJU Craiova intenţionează să încheie un acord cadru pentru achiziţia “Consumabile pompe de insulină (catetere şi rezervoare pentru pompele de insulină existente Accu Check şi Paradigm), pompe de insulină, sisteme de monitorizare glicemică continuă, sisteme de pompă de insulină augmentate cu senzori de monitorizare continuă a glicemiei şi consumabile pentru sistemele de monitorizare continuă a glicemiei existente (Poctech)”, iar firmele interesate pot depune oferte pentru cele 11 loturi până la data de 18 martie a.c., ora 15,00.

Conform caietului de sarcini, dispozitivele medicale pentru diabetici sunt achiziţionate de autoritatea contractantă în cadrul Programului Naţional de Diabet, prin Centrul Metodologic Regional Craiova din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, la care sunt arondate judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea, Teleorman.

Comisia de evaluare a centrului metodologic regional Craiova examinează dosarele de solicitare pentru dispozitivele medicale specifice pentru pacienţii din judeţele arondate, verifică respectarea criteriilor de eligibilitate şi emite decizia de includere/neincludere în program.

Potrivit studiului epidemiologic PREDATORR (ultimul studiu naţional de prevalenţa diabetului în România), în ţara noastră, aproximativ 11,6% din populaţia adultă (20-79 de ani) are diabet (1). Aceasta înseamnă cu 31,8% mai mult decât media globală (8,8%) raportată de către IDF şi cu 70% peste media europeană (2%). Judeţele Dolj şi Gorj se află pe locul patru naţional în ceea ce priveşte numărul cazurilor de diabet zaharat. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: