Şapte noi medici, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe

September 2, 2021

Şapte medici au fost angajaţi în ultimele trei luni la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, a anunţat miercuri, conducerea instituţiei.

Potrivit managerului spitalului, Andras Nagy Robert, vor fi organizate şi alte concursuri pentru mărirea echipei, având în vedere necesităţile, dar şi extinderea serviciilor medicale oferite de această unitate medicală.

„În perioada precedentă de trei luni am organizat şapte examene pentru medici şi am reuşit să angajăm şapte medici specialişti: doi de medicină de urgenţă, doi de pediatrie, unul de boli infecţioase, unul de reumatologie şi unul de terapie intensivă. Ne-am axat în principal în acest an pe activitatea de urgenţă – medicii pediatri au fost angajaţi pe Secţia de Urgenţă, cei doi medici de urgenţă, evident, tot la Secţia de Urgenţă, iar noua colegă de terapie intensivă lucrează de la 1 iulie la Secţia ATI”, a declarat miercuri Andras Nagy Robert, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai spus că în data de 17 septembrie va fi organizat un nou concurs, pentruangajarea unui medic în specialitatea de medicină internă.

„Am mai avea nevoie la Secţia de chirurgie de un chirurg generalist, dar, în principiu, pot săspun că pentru anul acesta suntem în regulă, efectivul de medici este suficient (…) În perspectivă vrem să suplinim personalul tot de la Urgenţă (…) şi vrem să avem două linii de gardă de terapie intensivă. Pe de altă parte, laboratorul de imagistică medicală ar trebui şi din acest punct de vedere atins. Amcumpărat în 2019 nişte echipamente performante digitale de radiologie şi imagistică medicală, dar personalul a rămas constant din acest punct de vedere şi este o prioritate pentru noi angajarea demedic de imagistică medicală. La fel, în perspectivă vrem să suplinim personalul la laboratorul de
analize medicale, la compartimentul de nefrologie. La compartimentul de oncologie este, la fel, o ţintă de a avea patru medici în perioada următoare”, a mai spus managerul spitalului.
În prezent, această unitate medicală are în total 943 de angajaţi, dintre care 138 sunt medici.AGERPRES

Pe aceeaşi temă: