Salvaţi Copiii: Au început lucrările de reparaţii la sistemul permanent de energie al Spitalului ”Grigore Alexandrescu”

April 15, 2021

Salvaţi Copiii România anunţă că au început lucrările de reparaţii şi reabilitare ale sistemului permanent de energie la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, pentru ca intervenţiile din sălile de operaţii şi secţiile de Terapie Intensivă să nu depindă exclusiv de starea sistemului naţional de energie, potrivit unui comunicat al organizaţiei transmis, joi, AGERPRES.

Costul reparaţiilor finanţate de Salvaţi Copiii dintr-o donaţie este de 57.632 de euro.

Unitatea medicală utilizează mai multe echipamente UPS pentru alimentarea permanentă cu energie electrică a zonelor sensibile din spital – săli de operaţie şi ATI – în cazul unor disfuncţionalităţi ale reţelei naţionale. Aceste echipamente furnizează permanent curent electric on-line, pentru a asigura o continuitate a activităţii medicale în situaţii de urgenţă. În prezent, câteva dintre echipamentele UPS sunt în proces de evaluare, reabilitare şi înlocuire.

În martie, Salvaţi Copiii România a strâns în şapte zile fonduri de peste 160.000 de euro cu care a achiziţionat două ambulanţe pentru Spitalul „Grigore Alexandrescu” cu care să se efectueze transferul medical al copiilor care necesită consulturi interdisciplinare sau unele tratamente.

Organizaţia menţionează că este nevoie de achiziţia unui aparat de radiologie mobil performant, indispensabil în chirurgia ortopedică, în intervenţii chirurgicale pentru malformaţiile congenitale ale aparatului locomotor, tumori osoase benigne şi maligne, traumatisme, infecţii, distrofii osoase etc.

Peste 4.000 de copii ajung anual la Secţia de ortopedie pediatrică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, iar dintre aceştia aproximativ 80% necesită cel puţin o intervenţie chirurgicală. Pentru a se putea ghida intraoperator în cadrul unei intervenţii ortopedice, medicul are nevoie de un aparat de radiologie mobil C-arm.

Costul unui astfel de echipament performant este de 130.000 de euro. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: