Sălaj: Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă a demisionat

w

March 8, 2021

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău, principala unitate medicală suport COVID din Sălaj, şi-a înaintat luni demisia, într-un moment în care paturile pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus sunt ocupate, în unele zile, la capacitate maximă.

„Consiliul Judeţean Sălaj a luat act de solicitarea doamnei Fiţ Georgeta, manager al Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, privind încetarea contractului de management înainte de termen începând cu data de 8 martie 2021. Noul manager al Spitalului Judeţean va fi prezentat mâine, 9 martie 2021, în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc la sediul unităţii spitaliceşti”, se arată într-o informate de presă transmisă luni de administraţia judeţeană.

Georgeta Fiţ a fost manager al spitalului din ianuarie 2019, când a fost numită ca interimar pe acest post. La începutul anului 2020 a câştigat concursul organizat de cea mai mare unitate spitalicească din Sălaj pentru acest post de conducere.

Demisia managerului vine în contextul în care în judeţ se constată în ultimele zile o creştere a numărului de infectări cu SARS-Cov-2, iar paturile din unitatea medicală sunt ocupate uneori la capacitate maximă.

„Ţara noastră şi implicit judeţul nostru se confruntă cu un nou val epidemiologic, crescând alarmant în ultimele săptămâni cazurile pozitive COVID-19 care necesită spitalizare. Astfel, sistemul medical este din nou pus sub presiune, paturile secţiilor din prima linie – Boli Infecţioase şi Pneumologie – fiind ocupate în unele zile la capacitate maximă”, precizau vineri, într-o postare pe Facebook, reprezentanţii SJU Zalău.

Potrivit acestora, în cazul în care toate paturile sunt ocupate, pacienţii cu COVID-19 sunt internaţi la unul din spitalele suport din Şimleu Silvaniei sau Jibou. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: