Proiect pentru realizarea unui spital multifuncţional în Sectorul 5, aprobat de Consiliul General al Capitalei

31.03.2022

Un spital multifuncţional urmează să fie construit pe strada N. D. Cocea nr. 78 – 82 din Bucureşti, pe un teren cu o suprafaţă de 30.000 de metri pătraţi.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei, cu 32 de voturi “pentru” şi 18 abţineri.

Terenul din strada N. D. Cocea a trecut în anul 2015 în administrarea CGMB din cea a Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane. La momentul respectiv era vizată construirea de locuinţe sociale.

“Ţinând cont de faptul că, până în prezent, nu au fost demarate lucrările de execuţie de locuinţe sociale, se propune prin prezentul proiect de hotărâre schimbarea destinaţiei terenului, în vederea realizării unui spital multifuncţional şi a unor spaţii adiacente pe raza Sectorului 5”, se arată în referatul de aprobare semnat de primarul general, Nicuşor Dan.

Conform aceleiaşi surse, Municipiul Bucureşti vizează realizarea unui spital multifuncţional conform standardelor europene.

“Realizarea acestui obiectiv de investiţii va avea avantajul că va fi construit de la zero şi toate secţiile care vor fi cuprinse în realizarea obiectivului vor respecta normele legale, astfel rezultând calitatea actului medical foarte ridicată, iar aparatura achiziţionată va fi la standarde ridicate, de ultimă generaţie”, prevede documentul.

Edilul şef al Capitalei a explicat, în debutul şedinţei CGMB, că zona respectivă nu beneficiază de o unitate spitalicească. “Este o zonă care necesită facilităţi sanitare – întreaga zonă extinsă din jurul acestei locaţii nu are o unitate spitalicească”, a precizat Nicuşor Dan. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: