Proiect de peste 8 milioane de lei pentru dotarea SJU Ploiești cu echipamente pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2

February 25, 2021

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti şi secţiile sale vor putea beneficia de echipamente medicale şi de protecţie medicală destinate prevenirii răspândirii noului coronavirus în cadrul unui proiect de peste 8 milioane de lei finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014- 2020.

Consilierii judeţeni au aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care se stabileşte valoarea totală a proiectului „Dotarea unităţilor sanitare aflate în subordinea Consiliului Judeţean Prahova cu echipamente medicale şi de protecţie medicală, în vederea prevenirii extinderii infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi tratarea pacienţilor contaminaţi” la cuantumul de 8.397.993,60 lei, dar şi încheierea unui acord de parteneriat între Consiliul Judeţean (CJ) Prahova, în calitate de solicitant al fondurilor, şi Spitalul judeţean de Urgenţă Ploieşti.

„Investiţia propusă are ca obiective: prevenirea şi limitarea extinderii infectării cu SARS-CoV-2; creşterea capacităţii de tratare a unităţilor spitaliceşti vizate; dotarea spaţiilor destinate tratării pacienţilor infectaţi cu coronavirus cu echipamente medicale de specialitate; dotarea personalului medical cu echipamente medicale de protecţie”, se arată în documentele aferente proiectului.

Potrivit sursei citate, ar urma să fie achiziţionate în cadrul proiectului, printre altele, ventilatoare de înaltă performanţă, paturi de terapie intensivă, o unitate CT media scan inovativă de urgenţă, aparate Rx mobile, dar şi aparatură necesară în laboratorul de analize al Secţiei Boli Infecţioase. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: