Program de funcţionare redus la şase ore în mai multe centre de vaccinare din Botoșani

15.02.2022

Programul mai multor centre de vaccinare din judeţul Botoşani a fost redus la jumătate, ca urmare a scăderii numărului de persoane care se imunizează, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, centrele de vaccinare din localităţile Bucecea, Darabani, Săveni, Ştefăneşti şi Vorona vor funcţiona doar şase ore pe zi, faţă de 12 ore cât au funcţionat până acum.

Singurele centre care şi-au menţinut programul de funcţionare la 12 ore pe zi sunt cele din municipiile Botoşani şi Dorohoi.

“Având în vedere că în ultima perioadă numărul persoanelor care s-au vaccinat a mai scăzut, am ajuns la concluzia că programul centrelor de vaccinare din judeţ să fie micşorat, şi anume un program de şase ore în loc de 12 ore”, a afirmat Adăscăliţei.

Oficialul DSP susţine că, în cazul în care adresabilitatea la centrele din judeţ va scădea, ia în calcul închiderea acestora.

“Dacă numărul de vaccinaţi va fi foarte mic, nu se va justifica ca aceste centre să fie deschise, motiv pentru care vom cere medicilor de familie să vaccineze şi atunci aceste centre fixe vor fi închise”, a adăugat directorul DSP Botoşani.

Numărul mediu de persoane vaccinate zilnic la nivelul judeţului este de 250. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: