Prima prelevare de organe din acest an la SCJU Târgu Mureș   

03.02.2022

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, joi, că mai multe echipe de medici din Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj-Napoca au prelevat ficatul şi rinichii de la un pacient aflat în moarte cerebrală, aceasta fiind prima prelevare de organe din acest an.

“În cursul nopţii trecute, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul şi rinichii de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 60 de ani, internat în Secţia Clinică ATI în urma unui accident vascular cerebral. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj”, au informat reprezentanţii SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă, fiind una dintre cele mai dificile misiuni de prelevare, deoarece a fost un pacient instabil, precum şi ţinând cont de contextul epidemiologic actual şi de toate măsurile de protecţie împotriva SARS-CoV-2.

În cursul anului trecut, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au avut loc şapte prelevări de organe. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: