Policlinica spitalului din Hunedoara va fi reabilitată total până la sfârşitul anului

March 16, 2021

Lucrările de reabilitare ale Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Municipal „dr.Alexandru Simionescu” din Hunedoara se vor încheia până la sfârşitul acestui an, cu şase luni mai devreme faţă de termenul stabilit prin contract, au estimat autorităţile locale.

Potrivit managerului spitalului, Radu Budae, deşi termenul de finalizare a lucrărilor a fost stabilit pentru luna iunie a anului viitor, sunt şanse ca o mare parte dintre acestea să fie gata până la finele anului curent.

„Se lucrează intens. Avem asigurări din partea constructorului că la finalul lunii aprilie – începutul lunii mai, interiorul Ambulatoriului va fi terminat în totalitate. Apoi, în perioada imediat următoare, se va lucra intens şi la exterior astfel ca, spre finalul anului, să putem pune la dispoziţia tuturor pacienţilor un ambulatoriu cu o calitate crescută a serviciilor medicale”, a declarat managerul unităţii sanitare.

La rândul său, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a menţionat că investiţia de la spitalul din oraş este una foarte importantă, mai ales că ambulatoriul nu a beneficiat, în ultimii 50 de ani, de nicio reabilitare de amploare.

„Policlinica spitalului, aşa cum îi spunem cu toţii, a fost construită în 1968. De atunci şi până acum aici nu s-a făcut nicio lucrare amplă de reabilitare, cu excepţia unui proiect european, implementat în 2015, care a vizat o treime din întregul ambulatoriu. Era ilogic şi anormal ca lucrările să nu continue şi la celelalte două treimi ale policlinicii, aşa că am întocmit un nou proiect, am cerut suma maximă posibilă pentru astfel de investiţii din fonduri europene, am primit finanţarea şi ne-am apucat de treabă. Spitalul a fost şi rămâne una dintre priorităţile Primăriei municipiului Hunedoara”, a spus primarul localităţii.

În septembrie, anul trecut, Ambulatoriul de specialitate al Spitalului „dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a intrat într-un amplu proces de reabilitare, modernizare şi eficientizare energetică, în baza unui proiect întocmit de Primăria Hunedoara şi finanţat din fonduri europene.

Proiectul vizează, în principal, refacerea acoperişului, anveloparea termică a clădirii, înlocuirea tâmplăriei de lemn cu tâmplărie PVC, refacerea instalaţiilor electrice şi sanitare, iar interioarele se refac cu materiale adecvate unui spaţiu medical modern.

De asemenea, în proiect este cuprinsă şi realizarea unui sistem nou de ventilaţie, cu o centrală de tratare a aerului, montarea unui ascensor şi a unui sistem de prevenire şi stingere a incendiilor.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 11 milioane de lei, aproximativ 2,3 milioane de euro, fonduri europene. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: