Peste 50% din spitalele din SUA folosesc o singură soluție de Gestiune a Informației. Află de ce

w

October 20, 2021

Peste 50% din spitalele din Statele Unite ale Americii folosesc o singura solutie pentru gestiunea tuturor documentelor si informatiilor din organizatie: OnBase by Hyland. Avand in vedere valul de digitalizare care se coaguleaza in industria medicala din Romania, succesul OnBase in SUA merita explorat pentru a vedea daca putem sustrage lectii importante in misiunea locala de digitalizare.

“In industria medicala exista OnBase si alte solutii. Asta mi-a spus directorul unui spital din Ohio la conferinta anuala Hyland din 2019. Lucrand indeaproape cu Hyland, noi stim succesul lor in Healthcare, si credem cu tarie ca acesta poate fi tradus si pe piata locala. Oportunitatile exista, trebuie doar inteleasa valoarea acestei solutii.” Horia Negulescu, Presedintele Matricia Solutions

Motivul 1: Tot continutul, la un loc

OnBase este, inainte de toate, o platforma de Content Management. Asta inseamna ca este construita pentru a gestiona orice fel de informatie, de la date structurate la date nestructurate, imagini, documente, radiografii, calendare de expirare a dezinfectantilor, calendare ale medicilor si practic orice alt tip de informatie. Astfel, spitalul implementeaza odata OnBase, si toate, dar toate informatiile sunt acolo, structurate logic pentru a fi usor de gasit.

In acelasi sistem angajatii clinicii pot vedea dosarul pacientului, pot fi notificati in legatura cu expirarea anumitor medicamente sau dezinfectanti, pot gestiona achizitiile clinicii, contracte si documente afiliate asigurarilor.

Motivul 2: Circulatia facila a informatiei in organizatie

Sa spunem ca un pacient isi face o programare din portalul online. OnBase gestioneaza calendarul medicilor, asigurand deci marcarea si indeplinirea programarii. Odata ce pacientul intra in cabinet, medicul poate vedea imediat dosarul pacientului care se afla in singura aplicatie pe care o foloseste, OnBase. Medicul poate genera retete, fise de tratament sau trimiteri (folosind tot calendarele celorlaltor medici). Cand pacientul foloseste trimiterea pentru a se duce la un alt departament, acolo angajatii vor vedea, la fel, fisa pacientului alaturi de cazul deschis de primul medic cu detaliile aferente. Totul din OnBase.

La fel de bine, sistemul poate asigura indeplinirea proceselor de aprobare a achizitiilor fiecarei clinici, sau compunerea si semnarea contractelor. Un singur sistem poate gestiona inclusiv angajatii clinicii cu modulul de HR. In functie de rolul fiecarui angajat, acesta poate accesa anumite ecrane ale aplicatiei pentru a gestiona procesele si informatiile de care este responsabil.

Motivul 3: Informarea pacientului

Avand in vedere ca OnBase gestioneaza informatiile pacientului, rezultatele analizelor sau materialele de imagistica medicala se afla tot in sistem. Pe langa faptul ca medicii le pot consulta pentru a diagnostica pacientii, pacientii le pot accesa printr-un portal web. In acest moment, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de analize si imagistica medicala din Romania foloseste OnBase exact cu acest scop. Pacientul isi poate accesa documentele si poate vedea rezultatul analizelor din confortul casei proprii.

In cazul in care clinica are un portal online sau o aplicatie proprie, OnBase poate fi doar managerul informatiei din back-end, fiind integrat cu usurinta cu orice portal existent. El poate fi, de asemenea, augmentat cu AI Chatbots pentru a face interactiunea cu pacientii mai intuitiva si naturala.

Motivul 4: Siguranta, flexibilitate si robustete

O solutie IT nu trebuie sa aiba data de expirare. Odata implementata, ea trebuie sa poata fi folosita zeci de ani inainte. Acest lucru se poate intampla doar daca solutia are la baza o platforma mare, cu o companie mare care investeste miliarde in R&D, unde sute de angajati lucreaza zilnic la imbunatatirea ei, la extinderea capabilitatilor si eliminarea oricarei mici erori. OnBase este solutia centrala a gigantului IT Hyland, si este lider in Gartner Magic Quadrant pentru solutii de content management. OnBase este folosit de peste jumatate din companiile Fortune 100 Global, si alte 30.000 de organizatii internationale.

Mai important, OnBase este o solutie care se configureaza fara dezvoltare custom. Asta inseamna ca este usor de updatat (si trebuie sa fie, caci Hyland lanseaza doua update-uri majore de functionalitate pe an), si ca poate fi oricand reconfigurata pentru a se adapta schimbarilor de procese si cresterii companiei.

Se poate incepe cu un singur proces, si apoi poate fi extinsa pentru a gestiona tot ce implica informatii in clinica. De la gestiunea pacientilor la gestiunea contractelor, angajatilor, furnizorilor si achizitiilor, OnBase ofera flexibilitatea pentru a indeplini, in fiecare moment, nevoile cele mai presante ale clinicii.

“Noi credem cu tarie ca OnBase ar trebui sa fie in fiecare spital sau clinica din Romania. Simplitatea solutiei poate aduce castiguri enorme de eficienta si reduce drastic riscul de erori. Costurile scad, clinica sau spitalul opereaza mai bine si toata lumea se poate concentra pe ceea ce conteaza cu adevarat: tratarea pacientilor.” Horia Negulescu, Presedintele Matricia Solutions

Matricia Solutions este pe piata romaneasca de 12 ani, si este principalul furnizor de solutii Hyland local, cu 10 ani de experienta si titlul de Hyland Gold Partner. Consultantii Matricia certificati OnBase inteleg business-urile din Romania si configureaza cele mai simple si capabile solutii folosind platforma Hyland.

Aflati mai multe despre OnBase in industria de sanatate aici

Pe aceeaşi temă: