Peste 1,1 miliarde lei pentru extinderea şi modernizarea Spitalului Clinic Colentina

02.05.2022

Peste 1,1 miliarde lei pentru extinderea şi modernizarea Spitalului Clinic Colentina, care va avea noi corpuri de clădire şi o bancă de ţesuturi ultramodernă.

La propunerea Primarului General, Nicuşor Dan, şi cu aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Spitalul Clinic Colentina va avea un nou corp de clădire pentru o Bancă de Ţesuturi, investiţie absolut necesară care va contribui la îmbunătăţirea accesului la servicii medicale de calitate acordate pacienţilor.

Această investiţie este deosebit de importantă mai ales că în România nu există bănci regionale de ţesuturi/celule capabile să asigure misiuni publice pentru procurarea de grefoane terapeutice destinate tuturor Serviciilor Chirurgicale şi Medicale autorizate pentru transplant. Rarele bănci autorizate, publice sau private, sunt specializate în prepararea unui singur tip de grefoane sau celule şi funcţionează în circuit intra-spitalicesc închis.

Totodată, consilierii generali au aprobat şi extinderea Spitalului Clinic Colentina cu o unitate medicală de minim 300 de paturi, configurată pe 6 secţii medicale din care 35 paturi ATI, 35 de paturi pentru Spitalizare de zi şi 230 de paturi spitalizare continuă, 4 blocuri operatorii, fiecare cu minim 6 săli de operaţie, dezvoltarea unor departamente precum „Explorări Funcţionale”, „Laborator de analize medicale” precum şi reorganizarea secţiilor Ambulatoriu/Spitalizare de zi.

Tot la Spitalul Clinic Colentina, conform voturilor consilierilor generali, se va construi pentru Secţia de Ortopedie un Bloc Operator (de 3 săli de operaţii) şi o secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă. Comunicat de presă – Primăria Municipiului Bucureşti.

Pe aceeaşi temă: