O nouă specialitate cu paturi la Spitalul din Buhuși

July 16, 2021

Începând cu luna august, Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși  va avea o nouă specialitate cu paturi. Este vorba despre compartimentul de Recuperare Medicală.

Această structură face parte din cadrul secției Medicină Internă și vine în întâmpinarea cerințelor pacienților care vor putea beneficia astfel de internări continue și servicii medicale în regim de ambulatoriu integrat pe această specialitate la ei acasă, la Buhuși.

Noua structură cu paturi a fost înființată în urma obținerii avizului din partea Ministerului Sănătății, autorizației sanitare din partea Direcției de Sănătate Publică Bacău și a aprobării actualizării structurii organizatorice din partea Consiliului Local Buhuși.

Reabilitarea Medicală (în trecut numită Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, respectiv Balneofizioterapie) este o specialitate medicală clinică independentă, responsabilă de prevenirea, diagnosticarea, tratarea și managementul reabilitării persoanelor cu afecțiuni dizabilitante și comorbidități la toate vârstele, în vederea promovării capacităților și performanțelor fizice și cognitive ale acestor persoane, precum și în vederea creșterii calității vieții acestora. Scopul este de a îmbunătăți și de a restabili capacitatea funcțională și calitatea vieții pentru persoanele cu dizabilități fizice, afecțiuni dizabilitante și/sau handicap, obiectul fiind restabilirea funcției optime în contextul prezenței unor diverse leziuni fizice, tisulare și/sau funcționale.

Pe aceeaşi temă: