Noul spital din Fălticeni s-ar putea deschide în septembrie

July 21, 2021

Noul spital din municipiul Fălticeni a primit  autorizaţia de mediu, ultima necesară pentru a se deschide, a anunţat primarul oraşului, Cătălin Coman. Decizia emisă de Agenţia de Protecţie a Mediului Suceava poate fi contestată până pe 31 august.

„Patronul spiritual al oraşului, Sf. Ilie, e alături de noi, pentru a da oamenilor vestea aşteptată de 30 de ani. După un volum enorm de muncă, după sute de probleme rezolvate, zeci de drumuri la Bucureşti, tone de hârtie consumată, nopţi nedormite, mii de ore de şedinţe de lucru, am reuşit”, a spus Coman, adăugând că toţi factorii implicaţi se vor mobiliza pentru a deschide unitatea medicală la 1 septembrie.

El a mulţumit tuturor celor care au sprijinit finalizarea şi deschiderea noului spital din Fălticeni, în special managerului unităţii medicale, Vlad Alexandru Morariu. „Ne-am fi dorit să fie mai repede, dar vreau să îi asigur pe fălticenenii mei dragi că am făcut, împreună cu managerul, tot ceea ce a fost omeneşte posibil pentru realizarea acestui obiectiv. Mulţi au crezut, mulţi nu, mulţi au sperat, dar v-am simţit pe toţi alături, ceea ce ne-a mobilizat, ne-a responsabilizat, ne-a dat putere şi energie să mergem înainte, să nu renunţăm atunci când totul părea imposibil”, a arătat Coman.

Spitalul va deservi populaţia municipiului Fălticeni şi alte câteva zeci de localităţi din zonă, ceea ce reprezintă aproximativ 150.000 de oameni. Construcţia noului spital din Fălticeni a demarat în 1991 şi a fost sistată de mai multe ori din lipsa finanţării. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: