Nouă focare de COVID-19 în centre rezidenţiale şi la Spitalul Judeţean Sibiu, unde se operează doar urgenţele

01.02.2022

În judeţul Sibiu sunt nouă focare de COVID-19, majoritatea în centre rezidenţiale, însă şi în trei secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), unde, din cauza focarului din Secţia Chirurgie I, aici se fac doar operaţiile care nu pot fi amânate, a anunţat, marţi, Prefectura.

„La ultima raportare din 31 ianuarie sunt 9 focare active (în centre rezidenţiale pentru copii sau vârstnici – UAMS Sibiu cu 5 cazuri, UAMS Sălişte cu 20 de cazuri, Căminul pentru persoane vârstnice Sibiu cu 9 cazuri, CABR SF Pantelimon Tălmaciu cu 12 cazuri, CIA PAD Tălmaciu cu 8 cazuri, Centrul de Plasament Gulliver cu 14 cazuri şi în unităţi medico-sanitare. Secţia Cardiologie din cadrul SCJU Sibiu – focar II cu 8 cazuri, Secţia Oncologie din cadrul SCJU Sibiu cu 8 cazuri, Secţia Chirurgie I din cadrul SCJU Sibiu cu 21 cazuri. Toate cazurile sunt confirmate în focar”, au precizat reprezentanţii Prefecturii.

Directorul SCJU, medicul Daniel Chelcea, a explicat, pentru AGERPRES, că nu a fost închisă niciuna dintre cele trei secţii cu focare de COVID-19. La Cardiologie, Oncologie şi Chirurgie I au fost izolaţi atât pacienţii, cât şi angajaţii care au COVID-19, iar la Chirurgie I se fac doar operaţiile urgente. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: