Nou-născuții din Sud-Estul țării beneficiază de o secție modernă de terapie intensivă la Constanța

March 18, 2021

Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală al Spitalului Județean Constanța este funcțional și a primit deja pacienți. Printre ei, primii tripleți născuți în județul Constanța în ultimii nouă ani.

Modernizarea secției de nou-născuți a unuia dintre cele mai importante spitale din Sud-Estul țării a fost realizată în urma unor investiții de peste două milioane de euro susținute de către Fundaţia Vodafone Romȃnia (1.540.000 de euro), care a asigurat și managementul proiectului, Asociația Dăruiește Aripi (280.000 de euro) și Asociația Inima Copiilor (240.000 de euro). Lucrările de modernizare au demarat în august 2017 și au presupus renovarea și reamenajarea spațiului, dotarea cu mobilier, dar și cu o soluție de telemedicină modernă, donată de Fundația Vodafone România, în septembrie 2019. Soluția de telemedicină permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real, urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților și organizarea de videoconferințe pentru personalul medical.

„Faptul că secția de neonatologie a Spitalului Județean Constanța functionează acum în noul spațiu modernizat este pentru noi una dintre cele mai bune vești venite din zona medicală din septembrie 2019 încoace. Ne bucurăm să vedem încă un proiect în care ne-am implicat deplin alături de partenerii noștri finalizat cu succes și funcțional, dată fiind nevoia atât de mare de investiții în acest sector, investiții pe care noi, ca fundație, le vom continua și în perioada următoare”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

Secția de neonatologie a Spitalului Județean Constanța are o capacitate de până la 30 de nou-născuți și, anual, tratează până la 1.000 de bebeluși prematuri sau cu afecțiuni medicale, acoperind județele Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, Brăila și Galați.

Pe aceeaşi temă: