Noi dotări pentru radiologia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

September 3, 2021

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, cea mai mare unitate sanitară din judeţul nostru, este locul unde cei mai mulţi sibieni aleg să îşi efectueze examenele clinice şi complementare. Tocmai de aceea, dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală cu cele mai moderne şi performante echipamente este o prioritate. Procesul de modernizare a secţiei de Radiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă a început prin achiziţionarea, instalarea şi darea în funcţiune a aparatului RMN de 1,5T (din anul 2018), apoi a mamografului cu contrast (din anul 2019), a aparaturii de radiologie din Ambulatoriul de specialitate (policlinica) şi Osteodensitometrului (din anul 2020), şi a continuat în acest an prin achiziţionarea, instalarea şi începerea activităţii a unui aparat de radiologie şi radioscopie digitală GE Healthcare Discovery RF 180, destinat pacienţilor internaţi în secţiile de Cardiologie, Neurologie, Obstetrică Ginecologie, Hematologie. Investiţia, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de lei, s-a realizat graţie unei finanţări europene nerambursabile, obţinută de către SCJU Sibiu cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.

Pentru creşterea standardelor de calitate ale examinărilor şi pentru asigurarea rapidă a accesului la serviciile medicale pentru un număr cât mai mare de pacienţi, spitalul judeţean a procedat la achiziţionarea aparaturii de radiologie complet digitale, de ultimă generaţie, produse de compania General Electric Healthcare. Astfel, pacienţii pot beneficia de:

– servicii medicale de înaltă calitate, adaptate în funcţie de nevoia fiecărui pacient în parte;

– obţinerea rapidă a imaginilor radiografice şi fluoroscopice;
– un diagnostic de încredere într-un timp redus;
– transmiterea şi stocarea electronică a examinărilor.

Prin utilizarea acestui aparat, examenele radiografice şi fluoroscopice au cea mai mică doză de iradiere, datorită inovaţiilor tehnologice întâlnite la nivelul aparaturii moderne de radiologice digitală.

Domnul Conf.univ.dr. Florin Grosu, medicul şef al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică medicală al SCJU Sibiu a mai precizat, legat de calităţile aparatului, următoarele: „este un aparat compact care asigură poziţionarea rapidă în funcţie de nevoile specifice ale fiecărui pacient în parte, cu sistem de elevare a mesei, asigurând poziţionarea facilă inclusiv a pacienţilor vârstnici sau cei aflaţi în stare gravă şi care, datorită sistemelor de asigurare din timpul examinărilor, reduce semnificativ teama acestora. Intrarea rapidă în funcţie a aparatului este datorată şi suportului logistic asigurat de echipele Medist Imaging & POC şi General Electric Healthcare, care au furnizat şi instalat echipamentul acesta de radiologie digitală producţie 2021, care a înlocuit un aparat produs în anul 1993”.

„Intrarea în activitate a acestui aparat, în afara faptului că modernizează şi aduce la standardele actuale radiodiagnosticul pentru categoriile de pacienţi internaţi în secţiile arondate acestuia, creşte posibilitatea spitalului de a se putea organiza funcţional pentru a oferi suport medical, pe circuite separate, tuturor pacienţilor în contextul epidemiologic aflat în evoluţie, luând în considerare creşterea constantă a numărului de pacienţi Covid pozitiv din judeţul nostru”, a declarat managerul interimar al spitalului, domnul jr. Robert Fotache.

Pe aceeaşi temă: