MS: Investiţii de peste 65 de milioane de lei pentru dotarea cu aparatură a Spitalului „Bagdasar-Arseni”

May 5, 2021

Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre care prevede aprobarea sumei de 65.241.000 de lei pentru dotarea blocului operator neurochirurgie, a laboratorului de explorări multifuncţionale şi pentru achiziţia unui sistem integrat de radiologie şi imagistică la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”.

„La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 5 mai, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Dotarea Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală şi a Blocului Operator din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni Bucureşti”, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, fondurile sunt asigurate de Ministerul Sănătăţii, de la bugetul de stat, şi vor fi utilizate pentru achiziţionarea echipamentelor necesare modernizării blocului operator neurochirurgie, pentru dotarea cu echipament performant a laboratorului de explorări multifuncţionale şi pentru achiziţia unui sistem integrat de radiologie şi imagistică.

„Anual, în această unitate medicală se realizează aproximativ 8.000 de intervenţii chirurgicale”, precizează ministerul. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: