MIPE a semnat contracte de finanţare de 124 de milioane de lei pentru sprijinirea sectorului sanitar

April 5, 2021

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), a semnat 11 contracte de finanţare, în valoare totală de 124 milioane lei, pentru a sprijini spitalele şi centrele sociale în combaterea pandemiei, potrivit unui comunicat remis luni de MIPE.

Contractul de finanţare cu cea mai mare valoare, de 30,89 milioane lei, a fost semnat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. Prin intermediul proiectului finanţat în cadrul POIM, spitalul va achiziţiona aparatură, dispozitive şi echipamente medicale pentru tratarea bolnavilor şi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, se menţionează în comunicat.

Totodată, un proiect în valoare de 25,74 milioane lei va asigura fonduri pentru spitalul din Târgu Cărbuneşti (Gorj), prin care unitatea sanitară va fi dotată cu echipamente medicale şi de protecţie şi dezinfectanţi.

Un alt contract de finanţare, în valoare de 15,14 milioane de lei, va sprijini activitatea Spitalului Orăşenesc Rupea din Braşov, pentru asigurarea unui răspuns prompt şi eficient al sistemului medical la criza coronavirusului.

Alte 2 contracte, în valoare de aproximativ 12 milioane lei fiecare, vor sprijini activitatea Spitalului Municipal Olteniţa din judeţul Călăraşi, respectiv a Spitalului Orăşenesc Huedin din judeţul Cluj. Proiectele vor asigura finanţarea echipamentelor medicale şi de protecţie necesare pentru tratamentul bolnavilor, dar şi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Un al proiect finanţat în cadrul POIM va asigura finanţarea cu 10,98 milioane lei pentru consolidarea capacităţii Spitalului Municipal Săcele, judeţul Braşov, de a gestiona actuala criză sanitară.

De asemenea, Institutul Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Niculae Stăncioiu, din judeţul Cluj, beneficiază de fonduri în valoare de 8,96 milioane lei, finanţare care va permite dotarea Institutului cu echipamentele de care are nevoie pentru a preveni răspândirea virusului şi tratamentul bolnavilor.

Un alt proiect POIM, în valoare de 2,70 milioane lei, implementat de UAT Oraşul Siret din judeţul Suceava, va asigura creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare la nivelul spitalului din localitate, prin dotarea cu dispozitive şi aparatură medicală necesare pentru tratamentul pacienţilor.

Pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Beclean din judeţul Bistriţa Năsăud, MIPE va asigura, tot prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare, o finanţare de 829.900 lei.

Proiectele finanţate asigură fonduri pentru achiziţia de echipamente medicale şi de protecţie necesare pentru un răspuns prompt al sistemului medical la actuala criză sanitară. Sunt finanţate achiziţii de echipamente medicale şi de protecţie, precum şi dezinfectanţi care să permită prevenirea răspândirii virusului.

Pe de altă parte, alte două contracte semnate de MIPE asigură finanţări pentru centrele sociale.

Astfel, centrele sociale din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din judeţul Timiş au la dispoziţie 4,23 milioane lei, asigurate printr-un alt proiect finanţat în cadrul POIM, pentru cumpărarea de echipamente speciale de protecţie şi prevenţie pentru a preveni limitarea răspândirii virusului SRAS-CoV-2.

De asemenea, UAT Municipiul Braşov este beneficiarul unui proiect în valoare de 692.835 lei, care va asigura echipamentele şi materialele necesare pentru a limita răspândirea virusului în centrele sociale rezidenţiale din oraş, se precizează în comunicatul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: