Ministerul Sănătății a lansat licitaţia pentru construirea unui nou pavilion în campusul Spitalului Judeţean Timişoara

26.01.2022

Ministerul Sănătăţii a lansat procedura de licitaţie internaţională competitivă pentru construirea unei noi clădiri în incinta Spitalului Judeţean Timişoara, în care vor funcţiona mai multe secţii care vor fi conectate între ele, dar şi cu vechile pavilioane ale unităţii medicale.

În pavilionul nou construit, cu regim de înălţime de cinci etaje şi platformă heliport, vor funcţiona integrat UPU-SMURD (cu 58 de posturi); Centrul de Arşi, având şase boxe pentru mari arşi, 6 rezerve pentru arşi intermediari şi post-critici şi cinci paturi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructivă; Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă (cu 27 posturi); Blocul Operator cu 25 de săli de operaţie; spaţiile conexe (Sterilizare, Farmacie, spaţii administrative şi logistice, spaţii tehnice, adăpost ALA etc.) şi Heliport, precizează un comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii.

Investiţia mai prevede realizarea unei pasarele de legătură cu clădirile existente ale spitalului şi reorganizarea circuitelor medicale. Operaţionalizarea se realizează de către Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale din cadrul Ministerului Sănătăţii. Termenul estimat de finalizare al proiectului este decembrie 2024.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, preciza, anul trecut, că echipa unităţii medicale a dovedit poate face performanţă prin realizarea proiectului pentru această investiţie.

„Am demonstrat că putem să facem un proiect unic în ţară în valoare de 52.000.000 de euro, atât de necesar pentru pacienţii din vestul ţării, proiect care ne-a clasat pe primul loc în faţa a sute de spitale româneşti. În campusul spitalului se va construi, pentru început, o clădire modernă cu unitate de primiri urgenţe, terapie intensivă, săli de operaţie şi centru de mari arşi, toate la cele mai înalte standarde”, spunea Raul Pătraşcu. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: