Maternitatea Botoşani, dotată cu un incubator performant, pus la dispoziţie de un donator anonim, prin „Salvaţi Copiii”

May 11, 2021

Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” a fost dotată cu un incubator performant pus la dispoziţie de un donator anonim, prin intermediul organizaţiei „Salvaţi Copiii”.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de „Salvaţi Copiii”, echipamentul medical în valoare de 10.000 de euro, finanţat din economiile donatorului anonim, este vital pentru Maternitatea din Botoşani, acolo unul din zece copii se naşte prematur.

„Unu din 10 copii se naşte prematur. Mulţi dintre aceşti nou-născuţi sunt aşa mici, încât nu respiră la naştere. Uneori, prima respiraţie este dată de aparatul de ventilaţie, prima bătaie a inimii este dată de metodele de reanimare şi apoi ajung în terapie intensivă neonatală. O secţie de Terapie Intensivă Neonatală începe cu un incubator, primul pas al reanimării neonatale spune că vom plasa copilul sub o sursă de căldură”, a declarat şefa Secţie de neonatologie a Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, medicul Carmen Zaboloteanu.

Organizaţia „Salvaţi Copiii” arată că, în anul 2020, la Maternitatea din Botoşani au venit pe lume 2.480 de copii, dintre care 290 au avut nevoie de tratament şi îngrijiri în secţia de terapie intensivă neonatală, unde medicii au avut în faţă o decizie grea, aceea de alocare a incubatoarelor pentru cele mai grave cazuri.

Salvaţi Copiii România anunţă că va intensifica dotarea maternităţilor din România cu aparatură medicală vitală, în urma solicitărilor directe primite de la medici, în condiţiile în care criza sanitară a vulnerabilizat suplimentar secţiile de pediatrie şi de terapie neonatală. În acest scop, organizaţia subliniază că alocarea a 3,5% din impozitul pe venit reprezintă o sursă indispensabilă pentru maternităţi şi secţii de pediatrie.

Toţi cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit la adresa sustinator@salvaticopiii.ro, pentru dotarea maternităţilor şi secţiilor de pediatrie din România cu echipamente medicale performante.

Termenul limită de depunere a declaraţiilor este 25 mai. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: