Managerul Spitalului Judeţean Botoşani cere medicilor de familie să ajute la efectuarea gărzilor în UPU

October 21, 2021

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” BotoşaniDoina Caba, a lansat un apel către medicii de familie din judeţ să sprijine activitatea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), care se confruntă cu un număr record de bolnavi de COVID-19 şi cu o criză de personal, în special cu studii superioare.

Caba a declarat că medicii de familie pot încheia contracte cu Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru a efectua gărzi la UPU. „Rog medicii de familie, care vor să îşi suplimenteze veniturile, care au mai puţini pacienţi pe listă, să vină la Spitalul Judeţean să suplimenteze activitatea din UPU, cel puţin pe gărzi”, a afirmat managerul celui mare mare spital din judeţul Botoşani.

Doina Caba susţine că unitatea spitalicească pe care o conduce funcţionează la capacitate maximă în ceea ce priveşte cazurile COVID-19. „Şi la familia mea am transmis: Vaccinaţi-vă şi protejaţi-vă! Dacă vine unul din familia mea, eu nu găsesc niciun loc, fiind eu managerul Spitalului Judeţean. Dacă mă sună acum unul şi îmi zice: ‘Dă-mi un loc la COVID!’, nu am un loc la COVID, nici pentru sora mea, nici pentru copiii mei”, a afirmat Caba.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” dispune de 243 de paturi pentru bolnavii de COVID-19. AGERPRES

Pe aceeaşi temă: